14 січня 2020 р. 21:37

Кабмін вимагає переатестації у податковій після подій в Одесі

Кабмін вимагає переатестації у податковій після подій в Одесі

Керівник нової податкової Сергій Варланов повинен у двотижневий строк розробити та подати КМУ план переатестації усіх співробітників ДПС України.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук

Також, за його словами, керівник податкової повинен поїхати на місце події, розібратись в ситуації та доповісти про результати та провести перевірку доброчесності та відповідності антикорупційному законодавству керівників територіальних органів ДПС та її Центрального апарату.

«Ми не дозволимо нікому у Новій податковій вимагати гроші у підприємців та прикриватися «кришею». Усі корупційні прояви у державних органах будуть знищені в корені. Якщо раніше подібні ситуації були нормою, то зараз цього не буде. Судячи з того, що ця історія трапилась недавно — далеко не всі державні службовці усвідомили, що правила змінилися. Розслідування таких випадків буде максимально публічним, люди мають знати в обличчя хабарників та корупціонерів. Ситуація, яка склалася в одеській податковій засвідчує про те, що нам ще треба багато над чим працювати й підсилювати контроль», - заявив прем'єр-міністр. 

Раніше голова Державної податку служби Сергій Верланов відсторонив керівництво ДПС в Одеській області і почав повномасштабну перевірку керівного складу центрального апарату ДПС і територіальних органів ДПС на предмет корупції та неправомірних дій щодо підприємців.

 

Поділитися