14 березня 2020 р. 21:14

Кабмін обмежив роботу пунктів пропусків на кордоні: де діятиме заборона на Одещині

Кабмін обмежив роботу пунктів пропусків на кордоні: де діятиме заборона на Одещині

Кабінет міністрів України обмежив перетинання державного кордону України.

Відповідне рішення було схвалене сьогодні, 14 березня, на позачерговому засіданні Уряду.

Відтак, згідно з розпорядженням Кабміну, з 00:00 17 березня до 3 квітня тимчасово закриваються пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень. Виключення становить здійснення перевезень осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ та гуманітарних місій.

Також з 00:00 16 березня до 3 квітня тимчасово забороняється перетин державного кордону на в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства. Обмеження не стосується тих, що мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівників іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів. В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ.

На Одещині закривають 28 пунктів пропуску, а також  п'ять пішохідних. Зокрема, в Одеській області пішоходи та автобуси не будуть пропускати у пунктах пропуску Старокозаче, Паланка, Рені, Нові Трояни, Табаки, через них пропускатимуть лише вантажівки та легковики. А от Орлівка, Ізмаїл, Кілія, Олексіївка, Шершенці, Домниця, Тимкове, Станіславка, Федосіївка, Дубове, Йосипівка, Павлівка, Великодолинське, Слов'яносербка, Гребеники, Розалівка, Кучургани, Градинці, Лісне, Серпневе 1, Карабуцени, Малоярославець 1, Залізниче, Виноградівка, Долинське, Болград будуть повністю закриті. Крім того, закривають водні пункти в Орловці, Ізмаїлі, Вилковому та Кілії.

Нагадаємо, в Одесі та області поки що не зареєстровано жодного випадку коронавірусу. 5 березня стало відомо, що у місті Рені з ознаками інфекційного захворювання шпиталізували підлітка, який напередодні повернувся з Італії. За результатами обстежень, хлопцю встановили діагноз грип. Також під час брифінгу голова Одеської ОДА Максим Куций розповів, що окрім підлітка на Одещині на коронавірус обстежували ще двох людей, в усіх випадках результат негативний.

Вчора стало відомо, що з 17 березня Україна закриває міжнародне авіасполучення, а в ніч з 14 на 15 березня «Укрзалізниця» скасовує всі рейси до Польщі. А в Держприкордонслужбі заявили, що Україна закриє декілька пунктів пропуску на кордоні, зокрема, «Ізмаїл» та «Орлівка». Деякі країни світу вже закривають повністю свої кордони, йдеться про Польщу, Словакію, Румунію, Угорщину та Молдову.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися