18 квітня 2020 р. 12:55

У Болградському районі понад 30 років не можуть закінчити будівництво школи

У Болградському районі понад 30 років не можуть закінчити будівництво школи

Голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко відвідав село Василівка Болградського району та доручив поновити будівництво місцевої школи до 15 червня.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної ради. 

Йдеться про завершення будівництва навчального корпусу на території Василівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Будівництво розпочалося ще у 1989 році, проте було призупинено. За весь цей час декілька разів планувалося відновити роботи.

Проєкт передбачає будівництво нового триповерхового корпусу на 450 учнівських місць, в якому будуть розташовані навчальні кабінети, велика актова та спортивна зали, їдальня, внутрішні вбиральні. Його загальна вартість складає понад 75 мільйонів гривень.

«З обласного бюджету були виділені кошти у розмірі 635 тисяч гривень на корегування та проведення експертизи проєкту добудови незавершеного будівництва школи. Окрім цього в обласному бюджеті передбачені кошти – 14,8 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на будівництво, і 16,3 мільйонів гривень заплановало з державного фонду регіонального розвитку. Наразі управління капітального будівництва облдержадміністрації має провести тендерні процедури, після чого будуть відновлені будівельні роботи», - розповів Сергій Паращенко.

Нагадаємо, дитячий садочок на 190 місць у селищі Авангард Овідіопольского району Одеської області здадуть вже цього року - будівельники працюють у прискореному темпі.

Поділитися