16 грудня 2020 р. 15:16

Глава Одеської ОДА пропонує провести на Одещині окремий від країни перепис населення

Глава Одеської ОДА пропонує провести на Одещині окремий від країни перепис населення

Сергій Гриневецький зустрівся з провідним науковцем, академіком НАН України та професором Еллою Лібановою з приводу проблеми, яка останнім часом набула актуального значення, а саме необхідність проведення регіонального перепису населення.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної адміністрації.

На його думку, розв’язання цього питання дасть змогу покращити показники соціально-економічного розвитку Одещини. Сергій Гриневецький зазначив, що відповідно до принципів ООН, переписи населення є унікальним джерелом соціально-демографічних даних та дозволяють отримати найдетальнішу інформацію щодо різноманітних характеристик населення на загальнодержавному, регіональному та міжнародному рівнях.

Значні демографічні, економічні та міграційні процеси суттєво вплинули на кількісний та якісний склад населення. Перепис необхідний для підвищення ефективності роботи у регіоні.

За результатами робочої зустрічі вирішено: ініціювати проведення регіонального перепису населення із наданням проекту статусу «пілотного» із подальшим використанням набутого досвіду на всій території України. Відповідно визначено основні кроки та поставлені завдання керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації.

Враховуючи важливість наявності інформації щодо демографічного складу Одеської області як для регіону, так і для країни в цілому, прийнято рішення направити офіційне звернення до Уряду країни з метою залучення урядової підтримки.

Нагадаємо, на початку року міністр освіти Дмитро Дубілет поділився результатами оцінки чисельності населення України станом на 1 грудня 2019 року, яку провів Кабінет міністрів, нарахували на підконтрольній уряду території країни 37 мільйонів 289 тисяч осіб.

Згідно з дослідженням, якщо не брати до уваги Київ, де проживає 3 мільйони 703,1 тисячі осіб, то найбільш населеною областю країни є Дніпропетровська. Там мешкає 3 млн 230 тис. Чоловік. На другому місці Харківська - 2 млн 795 тис. людей.

Одеська область займає третє місце. У ній нарахували 2 млн 347 тис. чоловік. Четверте місце - Львівська область, де проживає 2 млн 290,1 тис. осіб. Замикає п'ятірку Київська область з населенням в 2 млн 286,4 тис. людей.

Втім наразі уряд планує провести інший перепис. 

Минулого року тоді ще перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів повідомив, що перепис населення України в 2020 році буде відбуватися через смартфони.

Поділитися