08 липня 2020 р. 08:45

Екснардепку-одеситку хочуть оштрафувати через порушення порядку подання фінансової звітності її партії

Екснардепку-одеситку хочуть оштрафувати через порушення порядку подання фінансової звітності її партії

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до суду адміністративні протоколи стосовно п’яти публічних службовців та шести керівників політичних партій.

Зокрема складено шість адміністративних протоколів щодо порушень порядку подання фінансової звітності стосовно таких керівників політичних партій: «Малого і середнього бізнесу України» - Валерія Курілайтене, «Сіріус» - Ігор Ніколенко,  «Держава» - Володимир Бачігін, «Громадянська солідарність» - Віктор Палій, «Сильна Україна» - Світлана Фабрикант та  Анатолія Шевченко - керівника партії «Всеукраїнська партія духовності і патріотизму».

Світлана Фабрикант у 2009 році була керівницею Одеської обласної організації партії «Сильна Україна». На парламентських виборах 2012 року була обрана народним депутатом України за списком «Партії регіонів». Була головою підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці.

Політична партія «Сильна Україна» заснована 1999 року. Лідером та головою партії з 2009 року був Сергій Тігіпко. Заступниками голови партії були Олександра Кужель, Костянтин Бондаренко та Олександр Ільчук. 17 березня 2012 року партія прийняла рішення про саморозпуск, а членам партії було рекомендовано вступати до «Партії регіонів». Сам лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко став членом Партії регіонів, заступником її голови та членом політради. Але вже через два з половиною роки, 5 серпня 2014 року партія поновила свою діяльність, і знову на чолі з Сергієм Тігіпком.

Адміністративні протоколи щодо несвоєчасного подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані було складено стосовно таких осіб:

Анатолій Драбовський, народний депутати України;
Роман Мартем’янов, заступник начальника Департаменту Офісу Генерального прокурора;
Артур Вайновський, суддя Ордженікідзевського районного суду м. Маріуполя;
Вікторія Бессарабова, заступник начальника управління Офісу великих платників податків Державної податкової служби (ДПС).

Нагадаємо, в березні минулого року представники кандидатів в президенти Олександра Вілкула та Юлії Тимошенко оскаржили формування дільничних виборчих комісій в Одеській області. Довіреною особою Олександра Вілкула була Світлани Фабрикант.

Поділитися