29 травня 2020 р. 11:36

Два в Одеській області: прикордонники відкрили шість пунктів пропуску на кордоні з Молдовою

Два в Одеській області: прикордонники відкрили шість пунктів пропуску на кордоні з Молдовою

Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України відновило роботу чотирьох автомобільних та двох залізничних пунктів пропуску на кордоні з Молдовою.

Як повідомили у пресслужбі прикордоників, зокрема в Одеській області відновлена робота пунктів пропуску: «Маяки - Паланка - Удобне» - автомобільний, розташований у Білгород-Дністровському районі, та «Серпневе1 - Басараб‘яска» - автомобільний, розташований у Тарутинському районі.

Чотири інших розташованні в Чернівецькій області: «Мамалига-Крива» (залізничний, розташований у Новоселицькому районі),  «Кельменці-Ларга» (залізничний) та «Кельменці-Ларга» (автомобільний, розташований у Кельменецькому районі), а також «Сокиряни-Окниця» (автомобільний, розташований у Сокирянському районі).

Як зазначив сьогодні, 29 травня, під час брифінгу очільник Одеської ОДА Максим Куций, пункти пропуску відкриті тільки для переміщення громадян України, іноземці, як і раніше, не зможуть поки що потрапити на територію України.

Нагадаємо, 15 квітня Кабінет міністрів України підтримав закриття ще 10 пунктів пропуску автомобільного сполучення на кордоні України для того, щоб підвищити рівень безпеки на час проведення карантинних заходів. 

Раніше Кабінет міністрів Украини вніс зміни до свого розпорядження «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення». 

19 березня Кабінет міністрів України оприлюднив перелік пунктів пропуску, які функціонують з боку України та суміжних країн. 

Поділитися