06 серпня 2020 р. 17:59

Два підлітки на Одещині допомогли розшукати поліцейським зниклу дитину

Два підлітки на Одещині допомогли розшукати поліцейським зниклу дитину

Рідні брати, 16-річний Денис та 14-річний Руслан із Коханівки Ананьївського району, звернули увагу на незнайому дитину, яка каталася на велосипеді в їхньому населеному пункті, а трохи згодом і на викладене поліцейськими орієнтування на Facebook, та зрозуміли, що це одна і та  сама дитина.

Не гаючи часу хлопці подзвонили на спецлінію «102», повідомляє пресслужба Національної поліції України в Одеській області.

Гостюючи у бабусі в райцентрі, малюк поїхав кататися на велосипеді. Не орієнтуючись на незнайомій місцевості, він виїхав за межі міста і з 11-ї ранку до 8-ї вечора подолав близько 18-ти кілометрів, опинившись у селі Коханівка.

Рідні хлопчика кажуть, що навіть не підозрювали, що він може поїхати так далеко, тому шукали його в місті. Коли ж зрозуміли, що даремно гають час, попросили допомоги в поліцейських.

«Дякуючи пильності Дениса й Руслана та їхній чуйності до чужої біди, Богданчика вдалося розшукати менш ніж за годину, - каже інспекторка сектору ювенальної превенції Ананьївського відділення поліції Катерина Нігрецкул. – Історія цих дітей повчальна: на прикладі з безвісти зниклим хлопчиком дорослі повинні засвоїти, що за дітьми треба стежити постійно, а вчинок підлітків – гарний для наслідування».

Поліцейські подякували батькам юнаків за правильне виховання синів, а хлопцям подарували футбольний м’яч.    

Поділитися