22 серпня 2020 р. 22:55

До скандального одеського притулку шукають нового директора

До скандального одеського притулку шукають нового директора

Оголошено конкурс на посаду директора обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок "Світанок"). Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Одеської облдержадміністрації

Конкурс відбудеться 10 вересня. Відтепер, кожен, хто має відповідну освіту, досвід, розуміння і бажання допомагати дітям може претендувати на посаду директора Центру соціально-психологічної реабілітації дітей ССД Одеської ОДА.

Нагадаємо, поліція почала розслідування за заявою однієї з вихованок Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації, про нібито зґвалтування її волонтером Лучезаром Панфіловим.

Раніше співробітники Хмельницького райвідділу поліції в Одесі  почали розслідування  відносно співробітників комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації». Співробітників центру підозрюють в неналежному виконанні обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. 

У вересні 2018 року голова Одеської обласної державної адміністрації  Максим Степанов  розпорядився звільнити з посади  директора дитячого притулку «Світанок».       

29 серпня 2018 року керівництву Служби у справах дітей стало відомо, що приблизно місяць до того один з неповнолітніх зробив певні насильницькі дії по відношенню до іншого підопічного.

«Відразу за вказівкою голови облдержадміністрації була створена комісія, яку направили до « Світанку ». Після перевірки всіх обставин, матеріали скерували до правоохоронних органів для порушення кримінального провадження », - зазначив тоді перший заступник голови ОДА  Олександр Терещук .

Скандал розгорівся на початку серпня 2018 року, коли в соціальній мережі Facebook була оприлюднена інформація, яка могла свідчити про  застосування фізичної сили до  вихованців дитячого притулку. В Одеській обласній адміністрації створили комісію, яка перевірила діяльність притулку.  

Пізніше з посади  усунули  начальницю служби у справах дітей, а на початку вересня 2018 року чиновниця  взагалі звільнилася .  

Поділитися