22 травня 2020 р. 19:47

Діти малюнками підтримують медиків у боротьбі з пандемією COVID-19

Діти малюнками підтримують медиків у боротьбі з пандемією COVID-19

Спільно з районним відділом освіти Координаційний офіс безпеки в м. Татарбунари провів конкурс дитячого малюнку, присвяченого праці медиків під час пандемії COVID-19. Всього на конкурс було отримано більше сотні малюнків з усіх шкіл Татарбунарського району, 25 з яких пройшли в другий тур та стали переможцями. Автори кращих малюнків отримають подяки та подарунки, а експозицію з усіх малюнків передадуть до районної лікарні для моральної підтримки медиків.

Про це повідомляється на офіційному сайті Одеської обласної організації "Комітет виборців України".

В Україні, як і у всьому світі, триває пандемія COVID-19, яка безпосередньо вплинула на всі сфери життєдіяльності. Одне з найбільших навантажень та випробувань випало на долю медичних працівників – молодших медпрацівників, медичних сестер, лікарів та адміністрацію медичних закладів. Напруженість роботи потребує від них багато фізичних та життєвих сил у режимі 24/7, часто без спілкування з рідними та близькими. Фактично, можна сказати, що медики знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом. Тому, в таких умовах, моральна та емоційна підтримка медичних працівників дуже важлива. Враховуючи це, Координаційний офіс безпеки в м. Татарбунари спільно з районним відділом освіти, провів конкурс дитячого малюнку серед учнів 3-8 класів шкіл району, присвяченого праці медиків під час пандемії COVID-19.

Всього на конкурс було отримано більше сотні малюнків з усіх шкіл Татарбунарського району. Учні 4-В класу Татарбунарського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія» підготували навіть спільне відео з побажаннями лікарям та демонстрацією своїх  малюнків. Спільним рішенням відділу освіти та Координаційного офісу безпеки, було визначено 25 робіт, які пройшли в другий тур та стали переможцями. Всі автори цих робіт будуть нагороджені іменними подяками, підписаними керівниками медичних установ району, районного відділу освіти та Координаційного офісу безпеки. Також з числа переможців конкурсу, Координаційний офіс безпеки додатково відзначив подарунками 10 найбільш активних та креативних школярів.

За словами керівника Координаційного офісу безпеки Леоніда Семененко, всі роботи учасників конкурсу будуть передані у вигляді експозиції до Татарбунарської районної лікарні та Татарбунарського центру первинної медико-санітарної допомоги. «Кожного дня дитячі малюнки будуть нагадувати медичним працівникам про важливість їх праці в умовах пандемії COVID-19 та підтримку усієї громади в такий складний час, а також допоможуть їм емоційно протидіяти пандемії».   

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Поділитися