26 листопада 2020 р. 19:26

Державі повернули понад 33 гектари пасовищ у Березівському районі

Державі повернули понад 33 гектари пасовищ у Березівському районі

Рішенням суду задоволено позовні вимоги Комінтернівської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 33,4 га, що розташована в межах території Степанівської селищної ради.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

Прокуратурою доведено у суді, що ділянка використовувалася фермерським господарством не за цільовим призначенням, а саме не як пасовище, що передбачено договором оренди землі та грубо порушувало вимоги раціонального землекористування та один із основних принципів державної політики у сфері охорони земель, яке полягає у забороні розорювання пасовищ та сіножатей.

Нагадаємо, прокурори Котовської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з майстрів виробничого підрозділу регіональної філії АТ «Укрзалізниця», підозрюваного у привласненні та розтраті державного майна, службовій недбалості та підробленні. 

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Котовська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду з позовом про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 200 га вартістю майже 6 мільйонів гривень.

Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

Поділитися