05 вересня 2020 р. 16:55

ДАБК завадила зведенню нахаббуду на одеській пам'ятці архітектури

ДАБК завадила зведенню нахаббуду на одеській пам'ятці архітектури

Йдеться про пам'ятник архітектури «Прибутковий будинок Руссова» на вул. Торговій, 8, повідомив в.о. керівника державного архітектурно -будівельного контролю Одеської міськради Олександр Авдєєв у себе на Facebook. 

Власник приміщення на горищі вирішив розширити площу за рахунок надбудови надбудови на даху будинку-пам'ятки архітектури. За словами Авдєєва, 13 серпня профільні департаменти провели комісійне обстеження та повідомили власнику про незаконність таких дій.

Також Управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини виписало заборону діяльності, що порушує законодавство у сфері охорони культурної спадщини з вимогою зупинити роботи.

Однак, за словами Авдєєва, на папері «курятник» на даху вже «побудований», а «узаконити» будівництво допомогли «чорні реєстратори». Ще 30 вересня 2019 такий «фахівець» зареєстрував право власності на квартиру, в 90,1 кв.м, а до інвентаризації квартира була всього 41,4 кв.м. Фактично так з'явилися 50 віртуальних квадратних метрів.

"Нам вдалося добитися знесення частини незаконних конструкцій, які намагався побудувати власник . Але на цьому ми не зупинилися і будемо вживати всіх заходів для вжиття всіх необхідних дій щодо порушників. Для спасіння будинку наше управління ДАБК до Юридичного департаменту міськради, Прокуратури Одеської області, департаменту ДАБІ в Одеській області та Управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОДА з проханням вжити заходи реагування", - написав Олександр Авдєєв.

Нагадаємо, одеський міський голова Геннадій Труханов створив робочу групу для виявлення можливих порушень при виконанні ремонтно-реставраційних робіт в будинку Руссова. 

Будівлю будинку Руссова в Одесі зареєстрували як комунальну власність одразу ж після засідання виконкому в п'ятницю 3 липня 2020 року.

В січні 2019 року правоохоронці почали перевіряти свої підозри про те, що під час реконструкції будинку Руссова в Одесі співробітники управління капітального будівництва міськради привласнили або витратили бюджетні кошти, зловживаючи службовим становищем.

Поділитися