07 серпня 2020 р. 17:16

Бунтівна одеська в'язниця майже готова до продажу

Бунтівна одеська в'язниця майже готова до продажу

«Південна виправна колонія № 51», яка розташована на вулиці Люстдорфська дорога в Одесі, вже майже готова як лот до «Великого розпродажу в‘язниць».

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.  

Він зазначив що цей об'єкт, з площею земельної ділянки: 5,983 га та площею будівель: 14 тисяч 482 квадратних метрів не буде дешевим, особливо якщо врахувати відстань до центру міста чотири кілометри та навіть трохи меншу відстань до моря - 3,5 кілометрів. 

Нагадаємо, у травні минулого року незадоволені умовами утримання ув’язнені вчинили бунт. Під час подій постраждали співробітники пенітенціарної установи. Також бунтівники підпалили службовий автомобіль та адміністративну будівлю чергової частини колонії.

Після бунту Міністерство юстиції України вирішило розформувати "Південну виправну колонію загального режиму №512. П'ятьох ув'язнених, яких адміністрація установи вважає ініціаторами бунту, вивезли з колонії одними з перших. Останніх ув'язнених вивезли з колонії у липні, після чого її законсервували.

Одеська місцева прокуратура № 2 виявила порушення порядку надання в оренду приміщень, розташованих на території ДУ «Південна виправна колонія (№ 51)» в Одесі. 

У квітні Миколаївський апеляційний суд зняв арешт з земельної ділянки на Люстдорфській дорозі в Одесі, яка належить Державі в особі Одеської обласної державної адміністрації та передана у постійне користування державній установі «Південна виправна колонія № 51».

У лютому прокурори обласної прокуратури, спільно зі слідчим ГУНП в Одеській області, повідомили про підозру семи особам, ймовірно причетним до дезорганізації роботи ДУ «Південна виправна колонія № 51» та умисного знищення майна установи шляхом підпалу. 

Поділитися