10 лютого 2020 р. 18:05

Біля одеського дельфінарію на готель обвалилася частина стіни недобудованого корпусу

Біля одеського дельфінарію на готель обвалилася частина стіни недобудованого корпусу

Подія сталася сьогодні вдень, 10 лютого. Поки що невідомо, що стало причиною обвалу.

Про це повідомляє "Маяк".

На відео, яке зняв Дмитро Виноградов, видно, що люди розгрібають завали. Газобетонні блоки впали на дитячий майданчик, спа-зону та територію поруч з готелем М1.

Вочевидь, новий корпус будується з порушеннями, адже він розташований впритул до готелю, а це небезпечно та неприпустимо.

Нагадаємо, торік у жовтні виконком Одеської міськради дозволив власникам дельфінарія проводити реконструкцію набережної "Ланжерону".

Зазачимо, що будівництво біля дельфінарію давно вже викликає питання у громадських діячив, які неодноразово виходили на акції протесту з вимогами припинити забудову. 

Правоохоронці Одеси відкрили низку кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів 12 січня на будмайданчику пляжу «Ланжерон». У тому числі розпочато розслідування за заявою журналістів про перешкоджання їхній професійній діяльності.

Заяву про притягнення до відповідальності працівників охоронної фірми «Зевс» подали в Приморський відділ поліції журналісти одеського «7 каналу» Христина Немченко і Ігор Казанжи, що висвітлювали зіткнення між охоронцями і цивільними активістами, і інші події на будмайданчику пляжу «Ланжерон», де в результаті падіння автокрана загинув 32-річний робітник Владислав Павлюк.

Також були подані заяви за фактом хуліганських дій під час сутички громадських активістів з приватними охоронцями, за ознаками ч. 4 ст. 296, і за фактом залишення людини в небезпеці, що спричинило смерть (ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України).

Фото та відео: Маяк

Поділитися