15 липня 2020 р. 16:52

Аудитори знайшли порушень більш ніж на 3 мільйони в Одеській національній музичній академії

Аудитори знайшли порушень більш ніж на 3 мільйони в Одеській національній музичній академії

Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової за період 1 січня 2017 року по 30 березня 2020 року та встановили фінансові порушення, що призвели до втрат, на загальну суму 3,3 мільйони гривень.

Як повідомили у пресслжубі офісу, зокрема, в Академії з коштів загального фонду виплачували заробітну плату працівникам гуртожитку, які на платній основі обслуговували спеціально облаштовані приміщення гуртожитків. Проте такі витрати мають здійснюватися коштом спеціального фонду, як наслідок – загальний фонд установи втратив 1,6 млн грн (з нарахуванням).

Несвоєчасне внесення студентами плати за навчання за контрактом призвело до недоотримання Академією 441 тис. грн. Через заниження в розрахунках вартості проживання у гуртожитку фактичної суми понесених витрат Академією недоотримано 222 тис. грн.

Підрядники необґрунтовано зависили вартість виконаних робіт з капітальних ремонтів приміщень оздоровчого табору «Романтика» та гуртожитку Академії, їм було зайво сплачено 140 тис. грн бюджетних коштів.

Аудиторами також виявлені порушення з нарахування та оплати праці на загальну суму 500 тис. грн. Під час ревізії завдяки вимогам аудиторів відшкодовано 2,6 млн грн. За допущені порушення фінансової дисципліни вісім працівників Академії притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали готуються до передачі у правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше під час ревізії Служби у справах дітей Одеської міськради аудитори знайшли порушень на більш як мільйон гривень.

Нагадаємо також, що працівники Південного офісу Держаудитслужби під час позапланової ревізії Комунального підприємства «Наше село» Маяківської сільської ради виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на загальну суму 2,8 млн грн. 

Поділитися