29 листопада 2020 р. 13:30

Апеляційний суд скасував рішення про протиправність перевірки на Гагаринському плато

Апеляційний суд скасував рішення про протиправність перевірки на Гагаринському плато

П'ятий апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 1 червня по справі за позовом ТОВ  «Камертон» до Державної архитектурно-будівельної інспекції України, про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування припису. 

Про це повідомили у пресслужбі апеляційного суду. 

Рішенням суду І інстанції позов ТОВ «Камертон» задоволено, однак колегія суддів апеляційного суду постановила:

  • апеляційну скаргу задовольнити частково;
  • скасувати рішення Одеського окружного адміністративного суду від 1 червня в частині задоволення позовних вимог про визнання протиправними дій ДАБІ України щодо проведення позапланової перевірки ТОВ «Камертон» на об`єкті будівництва за адресою: Одеса, Приморський район, Гагарінське плато, 5;
  • в частині рішення суду І інстанції щодо визнання протиправним і скасування припису про зупинення підготовчих та будівельних робіт – залишити без змін.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дати її прийняття, може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом 30 днів з дня складання повного тексту постанови.

Нагадаємо, раніше Одеський окружний адміністративний суд завершив розгляд справи за адміністративним позовом Олега Михайлика до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, за участю третьої особи товариства з обмеженою відповідальністю «Жемчужина».

В січні Одеський апеляційний суд під час засідання 29 січня відхилив клопотання обласної прокуратури про визнання незаконним будівництва трьох 25-поверхівок на Гагарінському плато компанією «Камертон».

Нагадаємо також, що рішенням Київського районного суду Одеси задоволено позов Одеської місцевої прокуратури №1 та витребувано з незаконного володіння пансіонат «Борей» по проспекту Свободи в Одесі площею 660 квадратних метрів вартістю понад 11 мільйонів гривень, який є державною власністю.

Нагадаємо також, що Господарський суд Одеської області розглянув справу за позовом прокуратури до Одеської міської ради та ТОВ «Варда Плюс» про визнання незаконними рішень, визнання недійсним договору оренди землі на Французькому бульварі в місті Одесі. 

Нагадаємо також, що Господарський суд Одеської області відмовив забудовникові, який хотів закрити справу про будівництво прямо на березі моря, на Французькому бульварі, 1/5. Прокуратура оскаржує передачу в оренду земельної ділянки на території одеського яхт-клубу. 

Поділитися