29 жовтня 2020 р. 19:10

Апеляційний суд повернув позов активістів проти депутатського «Догтауну» в першу інстанцію

Апеляційний суд повернув позов активістів проти депутатського «Догтауну» в першу інстанцію

П'ятий апеляційний адміністративний суд повернув позов Одеського осередку громадської організації «Автомайдан» про визнання незаконним будівництва першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна» на території парку меморіалу 411-ої батареї.

Про це повідомив голова осередку Віталій Устименко

Раніше, за його словами, активісти програли суперечку в Одеському окружному адміністративному суді. 

У квітні Одеський осередок громадської організації «Автомайдан» звернувся до Одеського окружного адміністративного суду з позовом. 

В серпні минулого року виконавчий комітет Одеської міськради передав комунальному підприємству «Муніципальний центр екологічної безпеки» на баланс перший міський центр спортивного дресирування собак «Догтаун».

В березні того ж року активісти одеського осередку «Автомайдана» приїхали до будинку депутатки Одеської міської ради Ірини Куценко. Протестуючі привезли до дому намет з написом ««Догтаун» Есіновіч» і розсипали перед воротами собачий корм. Як вони пояснили «щоб тварини поїли».

В січні 2019 року активісти «Національного корпусу» і захисники парку-частини меморіалу оборони Одеси «411-я батарея» в третій раз знесли паркан, встановлений будівельниками першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна».

Раніше поліцейські затримали в Одесі активіста за підозрою у вимаганні у приватного підприємця дві тисячі доларів США. Як повідомив тодішній радник начальника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк, затриманий виявився учасником мітингу під будівлею облполіціі на підтримку будівництва центру «Догтаун» в парку на 411-й батареї.

Нагадаємо також, що одеський активіст - лідер організації «Вуличний фронт» Дем'ян Ганул заявив, що вранці 1 січня 2019 року його побили патрульні поліцейські. У свою чергу в пресслужбі поліції повідомили, що патрульні побачили п'яного чоловіка, що скандалив з жінкою і втрутилися. Однак чоловік повів себе агресивно і патрульні заспокоїли його.

У грудні 2018 року, затриманих в ході акції протесту на місці будівництва першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна» активістів звинуватили в непокорі і нападі на поліцейських і дрібне хуліганство.

Перед тим кілька десятків екоактивістів і активістів партії «Національний корпус» зібралися на місці будівництва першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна».

Раніше група активістів, яка позиціонує себе як захисники 411-ї батареї, шипувала 80 дерев, які, на їхню думку, планували спиляти в рамках реалізації проєкту суспільного бюджету по будівництву першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна».

Поділитися