15 вересня 2020 р. 22:14

Апеляційний суд дозволив поки працювати гуртожитку економічного коледжу

Апеляційний суд дозволив поки працювати гуртожитку економічного коледжу

П'ятий апеляційний адміністративний суд задовольнив клопотання Державного вищого навчального закладу «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу» та зупинити апеляційне провадження на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який заборонив експлуатацію будівлі гуртожитку навчального корпусу №3. 

Як йдеться в ухвалі суду, сторонам, надається можливість примирення, про яке треба повідомити суду до 9 жовтня. 

Обґрунтовуючи своє клопотання, заявник вказував на те, що у зв`язку з бажанням мирного врегулювання спору та проведенням між сторонами переговорів з даного питання, просять зупинити провадження у даній справі та надати строк для примирення. Так, зокрема, 3 вересня апелянту на розгляд був направлений проєкт угоди про примирення для обговорення і подальшого затвердження.

Нагадаємо, в травні Одеський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області до Державного вищого навчального закладу «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу», щодо заборони експлуатації будівлі гуртожитку навчального корпусу №3. 

Нагадаємо також, що шестиповерхова будівля на вулиці Троїцькій, 25, в центрі Одеси, де розташовувався Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, загорілася 4 грудня о 10:00.

Останні тіла загиблих в результаті пожежі витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня. Всього загинули 16 осіб.

Одеська прокуратура наполягала на обранні запобіжним заходом для підозрюваної в халатності завгоспа коледжу нічний домашній арешт.

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання слідчого поліції про арешт частини майна згорілого коледжу, вилученого в якості речових доказів під час додаткового огляду місця події.

Одеська міська рада виплатив сім'ям загиблих і постраждалим в результаті пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу 3 мільйона 620 тисяч гривень. Також компенсації виділив Кабінет міністрів і Одеська обласна рада.

Керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій вирішило змінити керівництво управління в Одеській області.

Поділитися