11 вересня 2020 р. 21:21

АМКУ змусило одеського виробника паштетів повніше писати про склад продукту

АМКУ змусило одеського виробника паштетів повніше писати про склад продукту

ТОВ Фірма «ОНИСС» у серпні 2020 року поінформувало Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України про початок виробництва паштетів за новими рецептурами, затвердження та виготовлення нових зразків етикеток продукції, та про припинення розміщення на консервах старих зразків етикеток. 

Як повідомили у пресслужбі АМКУ, таким чином компанія виконала рекомендації антимонопольників. 

Справа в тому, що Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ТОВ Фірма «ОНИСС» припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, шляхом розміщення на упаковках Продукції (паштетів) повної, точної та достовірної інформації про споживчі властивості, характеристики товару.

В ході дослідження Відділенням виявлено, що окрім вказаних на упаковках  складових до складу основного складника Продукції – печінки входить печінка інших тварин, що в свою чергу створює за своїми характеристиками враження про інший продукт. 

Таким чином, дії ТОВ Фірма «ОНИСС» містили ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Нагадаємо, Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило, що ТОВ «Сан Клін ІНТ», що виробляє в Одесі та продає санітарно-гігієнічні (дезінфікуючі) засоби, написало на етикетках своєї продукції, що та знищує 99,9% найбільш розповсюджених небезпечних бактерій.  

Нагадаємо також, що Одеське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Комунальному некомерційному підприємству «Миколаївська центральна районна лікарня» зробити розрахунок економічно-обгрунтованої вартості платних медичних послуг з проведення медичних оглядів, що є обов'язковими для певної категорії споживачів та подати його на затвердження Миколаївській районній раді.

Поділитися