31 серпня 2020 р. 20:28

АМКУ підозрює газовиків в Одеській області в таємному підвищені цін на газ

АМКУ підозрює газовиків в Одеській області в таємному підвищені цін на газ

Товариство з обмеженою відповідальністю «Одесагаз-постачання» потрапила до переліку компаній, яким Антимонопольний комітет України рекомендував вчасно інформувати споживачів про зміни цін на газ.

Про це повідомили у пресслужбі Антимонопольного комітету. 

Справа в тому, що з 1 серпня 2020 року кожне домогосподарство отримало можливість вільного вибору будь-якого постачальника природного газу, зокрема за ціновим критерієм.

Чинний постачальник повинен завчасно інформувати споживача про зміну ціни. Відтак споживач зможе планувати власні витрати за новою ціною або шукати іншого постачальника, яких на сьогодні в Україні кілька сотень. 

«Однак, реальна картина у серпні була іншою. Частина постачальників природного газу на власних веб-сайтах станом на 25 серпня так і не оприлюднили інформацію щодо нових цін. Отже, українці споживали природний газ, не знаючи його нової вартості, яка потім буде відображена у рахунках за серпень. При цьому роздрібні ціни на природний газ для побутових споживачів у серпні порівняно з липнем суттєво збільшилася.

Комітет наголошує, що збільшення газопостачальними компаніями роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів має бути належним чином обґрунтованим. При цьому, населення має бути своєчасно проінформовано щодо зміни ціни газу», - йдеться в повідомленні.

Загалом у переліку окрім одеської компанії 36 фірм: ТОВ «Вінницягаз збут», ТОВ «Волиньгаз збут», ТОВ «Кременчукгаз-постачання», ТОВ «Дніпропетровськгаз збут», ПАТ «Донецькоблгаз», ТОВ «Житомиргаз збут», ТОВ «Закарпатгаз збут», ТОВ «Запоріжгаз збут», ТОВ «Івано-Франківськгаз збут», ДП «КиївгазЕнерджи» АТ «Київгаз», ТОВ «Київоблгаз збут», ТОВ «ГПК «Нафтогаз України», ТОВ «Поліссягаз», ТОВ «Торговий дім «Лубнигаз», ПАТ «Луганськгаз», ТОВ «Львівгаз збут», ТОВ «Азовгаз», ДП «Газ Мелітополя», ТОВ «Миколаївгаз збут», ТОВ «Полтавагаз збут», ТОВ «Рівнегаз збут», ТОВ «Сумигаз збут», ТОВ «Тернопільоблгаз», ДП «Газпостач», ТОВ «Харківгаз збут», ТОВ «Уманьгаз збут», ТОВ «Херсонрегіонгаз», ТОВ «Хмельницькгаз збут», ТОВ «Черкасигаз збут», ТОВ «Чернівцігаз збут», ТОВ «Чернігівгаз збут», ДП «Шепетівкагаз», ДП «Монтажник», ТОВ «Газовик», ТОВ «Газпостачсервіс», ДП «Кременецьке управління постачання газу».

Нагадаємо, в липні Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило, що ТОВ "Сан Клін ІНТ", що виробляє в Одесі та продає санітарно-гігієнічні (дезінфікуючі) засоби, написало на етикетках своєї продукції, що та знищує 99,9%  найбільш розповсюджених небезпечних бактерій.

Нагадаємо також, що Одеське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Комунальному некомерційному підприємству «Миколаївська центральна районна лікарня» зробити розрахунок економічно-обгрунтованої вартості платних медичних послуг з проведення медичних оглядів, що є обов'язковими для певної категорії споживачів та подати його на затвердження Миколаївській районній раді.

Поділитися