16 листопада 2020 р. 19:24

Агрофірма з Одеської області винна «Приватбанку» 1 мільярд

Агрофірма з Одеської області винна «Приватбанку» 1 мільярд

Господарський суд Одеської області задовольнив позов «Приватбанку» до компанії «Агротермінал».

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

З відповідача стягнуть мільярд гривень заборгованості. Згідно з судовими матеріалами, через порушення боржником своїх зобов’язань фінустанова розірвала кредитну угоду.

Проте граничний термін повернення позики, зазначений в угоді, листопад 2026 року. Відповідно – термін виконання зобов’язань з повернення кредиту поки що не настав. Однак суд вирішив – «Приватбанк» правомірно скористався правом на дострокове розірвання договору.

За даними держреєстру, «Агротермінал» та його поручитель БоривАж зареєстровані на низку іноземців – представників офшорних компаній.

Нагадаємо, в липні минулого року Верховний суд України відмовився задовольнити касаційну скаргу «Приватбанку» і залишив без змін рішення судів нижчих інстанцій, якими були частково задоволені позовні вимоги ТОВ «Гаджібей» і визнані недійсними два договори вторинної іпотеки, укладені в червні-липні 2016 року.

Північний апеляційний господарський суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу «ПриватБанку» і залишив без змін рішення Господарського суду Києва, яким були задоволені позовні вимоги ТОВ «Гаджібей» до «ПриватБанку» і визнані недійсними два договори вторинної іпотеки, укладені в червні-липні 2016 року учасниками судового спору в якості забезпечення зобов'язань ТОВ «Тамерса» перед «ПриватБанком».

Поділитися