21 жовтня 2019 р. 11:27

В Татарбунарах відбудеться фестиваль ретро-авто, присвячений безпеці на дорогах

В Татарбунарах відбудеться фестиваль ретро-авто, присвячений безпеці на дорогах

Координаційний офіс безпеки спільно з Татарбунарською міською радою, поліцейськими та рятувальниками, в день автомобіліста 27 жовтня проведуть в місті Татарбунари фестиваль ретро-авто.

Координаційний офіс безпеки спільно з Татарбунарською міською радою, поліцейськими та рятувальниками, в день автомобіліста 27 жовтня проведуть в місті Татарбунари фестиваль ретро-авто.

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної організації  ВГО «Комітет виборців України», окрім параду ретро-автомобілів, на заході можна буде побачити автомобілі поліцейських та рятувальників та поспілкуватись з правоохоронцями. Місцеві мешканці також отримають інформацію та консультації з безпеки руху, а діти – світловідбивачі на одяг. Заходи покликані привернути увагу до проблем безпеки руху та закликати водіїв та пішоходів дотримуватись правил безпеки на дорогах. 

Для України проблеми безпеки на дорогах залишаються одними з найбільш важливих. За інформацією Патрульної поліції України, за перше півріччя 2019 року в Україні сталося 60 тис. 128 дорожньо-транспортних подій та загинуло 1 тис. 58 осіб. За результатами опитування, жителі міста Татарбунари та району вказали аварійність та небезпеку на дорогах як один з найважливіших факторів, що впливає на загальну безпеку в громаді. Значну небезпеку для місцевих мешканців становить міжнародна траса Одеса-Рені, яка проходить через все місто.  

З метою привернути увагу до проблем безпеки руху та закликати водіїв та пішоходів дотримуватись правил безпеки на дорогах, в день автомобіліста 27 жовтня 2019 року в місті Татарбунари відбудеться фестиваль ретро-авто. У мешканців міста та району ще збереглися і знаходяться в гарному стані автомобілі, мотоцикли, мопеди та велосипеди, яким більше 50 років. Так, у пана Миколи є раритетне авто Опель, якому в цьому році виповнився 81 рік. Пан Григорій в березні 1966 року отримав ГАЗ-52, на якому відпрацював до виходу на пенсію, авто від того часу знаходиться в робочому стані. Крім цього, у нього є велосипед, який був придбаний у 1955 році і слугує родині до цього часу.

Очікується, що для фестивалю ретро-авто буде організована основна локація на центральній площі міста (з 11.00 до 14.00). Протягом цього часу всі бажаючі зможуть побачити та сфотографуватись з авто, познайомитись з історією авто та життям його власників, за домовленістю з власниками навіть провести тест-драйв. Також на локації можна буде побачити автомобілі поліцейських та рятувальників, побачити їх оснащення, дізнатись про особливості роботи спеціальної техніки та поспілкуватись з правоохоронцями. Представники Координаційного офісу безпеки будуть надавати місцевим мешканцям інформацію та консультації з безпеки руху, а діти зможуть отримати світловідбиваючі флікери. Після проведення заходів на основній локації, буде організовано проїзд колони ретро-авто по Татарбунарам з зупинками в усіх районах міста. 

Ініціатива «Координаційний офіс безпеки як інструмент розвитку безпечної громади та інклюзивності» впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
 

Поділитися