05 лютого 2019 р. 11:21

У Роздільній ухвалили проект перспективного плану розвитку району на 2019-2021 роки

У Роздільній ухвалили проект перспективного плану розвитку району на 2019-2021 роки

Після обговорення з громадою перспективного плану розвитку на 2019-2021 роки, 30 січня, пройшло підсумкове засідання Ради регіонального розвитку в Роздільнянському районі.

У заході участь взяли керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, районних відділів виконавчої влади, очільники органів місцевого самоврядування, керівники постійних комісій Роздільнянської районної ради, представники громадськості та журналісти.

Обговорення проекту, який був презентований 12 грудня 2018 року, проходило в громадах і трудових колективах підприємств, установ та організацій протягом грудня минулого року і січня нинішнього. Проект створений з урахуванням потреб району та пропозицій, які щороку надаються до обласної державної адміністрації для фінансування, також враховані пріоритетні напрямки реалізації державної політики.

Перспективний план розвитку складається з проектів у різних сферах життя району. Цілком передбачувано основний акцент зроблено на покращенні транспортної інфраструктури району. Першочерговими об’єктами названі автомобільна дорога Р-33 (8 км від с. Павлівка до с. Розалівка) та дорога Т-16-18 (8 км від с. Милолюбівка до Роздільної). Окремо зазначено капітальний ремонт автомобільного мосту через річку Кучурган на автомобільній дорозі С161927 /Р-33/, що пов’язує села Степанівка та Новокрасне.

В рамках реалізації реформи сільської медицини для організації доступної і якісної медицини у сільській місцевості передбачено будівництво амбулаторій Роздільнянського центру загальної практики сімейної медицини в селах Кам’янка, Яковлівка та Болгарка. 

Для надання якісних послуг з надання невідкладної допомоги передбачено придбання комп’ютерного томографу для КНП СВТГРР «Роздільнянська центральна районна лікарня».

В сфері житлово-комунальної господарства з урахуванням наданих пропозицій для забезпечення теплом мешканців багатоквартирних будинків селища Лиманське було вирішено включити до плану організацію індивідуального газового опалення квартир шляхом підвищення потужності газових мереж.

У перспективі інвестиційного розвитку планом передбачено виготовлення та реалізація проекту будівництва сонячних електростанцій на земельних ділянках загальною площею 29 га та 107,44 га.

Бажаючі детально ознайомитись з перспективним планом розвитку району можуть це зробити на офіційному веб-сайті Роздільнянської РДА у розділі «Ради регіонального розвитку в Роздільнянському районі».

Нагадаємо, парикінці 2018 року відбулося пленарне засідання останньої в цьому році, ХХХІV сесії Роздільнянської міської ради, головним питанням порядку денного було прийняття міського бюджету на 2019 рік.

Поділитися