30 серпня 2019 р. 15:24

У Доброславі відбувся реквієм до Дня пам'яті загиблих захисників України

У Доброславі відбувся реквієм до Дня пам'яті загиблих захисників України

Вчора, 29 серпня, у Доброславі Одеської області, біля пам'ятника Захисникам України відбувся реквієм до Дня пам'яті загиблих учасників АТО під Іловайськом. 

Того дня, разом з сотнями загиблих з усієї України, загинув житель Лиманського району, який проживав у Чорноморську, 37-річний полковник Олексій Грачов. Він з відзнакою закінчив одну із одеських шкіл, з «червоним» дипломом - Одеський інститут сухопутних військ та університет оборони України ім. Черняховського. Олексій написав дисертацію, але через війну не встиг її захистити. На війні працював начальником відділу підготовки військ (оперативне командування «Південь»). 19 серпня 2014 року Олексій Грачов вивів колону  військової техніки з військового містечка Черкаське, очолив її і повів на Донецьк. Під час восьмиденних боїв полковник Грачов був поранений в ногу, але залишився на бойовому посту. Після наказу виводити бойову техніку з оточення очолив колону 93-ї бригади і почав прорив з Іловайського котла на машині БМП-2, яка йшла першою і була розстріляна з ворожого РПГ між селами Многопілля та Червоносільське, де полковник Олексій Грачов отримав смертельне поранення. 

У російсько-українській війні також загинули ще п'ятеро жителів Лиманського району: 48-річний Іван Ворохта з Фонтанки (14.11.2014 р. поблизу Донецького аеропорту), 19-річний Микола Колосовський зі Старих Шомполів (07.08.2014 р. біля Дебальцева), 30-річний Михайло Святковський з Курісове (04.11.2014 р. біля Маріуполя), 29-річний капітан, командир механізованої роти Дмитро Васильєв з Чорноморська (31.05.2015 р. біля Мар'їнки, його посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня), 21- річний Сергій Клемешев з Красносілки, який загинув  біля  Богданівки 1 жовтня 2017 року.

На заході були присутні жителі Лиманського району та посадові особи. Серед присутніх також був учасник бойових дій, який  воював під Іловайськом, Володимир Пушкар.
 

Поділитися