26 грудня 2018 р. 21:31

У Доброславі випустили туристичний путівник про арт-об'єкти і парки

У Доброславі випустили туристичний путівник про арт-об'єкти і парки

Наприкінці року Доброславська селищна рада (Одеська область) випустила ілюстрований туристичний путівник під назвою «Завітайте в Доброслав», в якому розповідається про визначні місця і пам'ятки селища.

У виданні йдеться про етнопарк «Лісова пісня», де знаходяться скульптури, що зображують персонажів однойменної драми Лесі Українки: Лукаша, Мавку, Русалку, Лісовика. Парк облаштований зручними лавками, тут висаджено квіти та кущі. Ще один цікавий парк - Японський сад, де створено штучну водойму із рибками коє, маленький водоспад, сад каменів, чайний будиночок, альтанки, кам'яні ліхтарики, висаджено сакури та інші цікаві рослини.

У селищі знаходиться ще один  парк – «Закоханих сердець» - з балконом освідчень, лавкою примирення, алеєю закоханих ліхтарів, скульптурою закоханій парі, серцем бажань.

У цьому році з'явилась у селищі й зона відпочинку «Щедрик», яку облаштовано  зеленим газоном, встановлено нестандартні лавки, є ротонда для виступів оркестрів, місцевих музикантів. Територію прикрашають золоті та зелене яблука, шахівниця з великими вуличними шахами, столики для настільних ігор.

Розповідається в довіднику про «Перлинку Доброслав», про арт-об'єкт "Книга заповідей", яка є рекордсменом за величиною, про Меморіальний комплекс пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій, який споруджено ще у 2007 році, про пам'ятник «Птах свободи», який відкрито у 2015 році і зведений на честь героїв Небесної сотні, про меморіал «Захисникам України», який відкрили 24 серпня 2018 року (він присвячений війні на сході України).

Також на Центральній вулиці Доброслава знаходяться численні арт-об'єкти: «Серце кохання», "Великодня писанка", Жаклін Рок», «Саксофоніст», «Сон», «Квітка папороті». 

Путівник знадобиться туристам, які планують відвідати селище, що знаходиться неподалік від Одеси, а тако жвсім, хто цінує сучасне мистецтво і змістовний відпочинок.

Поділитися