17 вересня 2018 р. 13:44

У Березівці пройшов тренінг «Що таке партисипація і навіщо вона сучасній громаді?»

У Березівці пройшов тренінг «Що таке партисипація і навіщо вона сучасній громаді?»

Відповіді на ці та інші важливі питання взаємодії влада-громада шукали учасники тренінгу «Інформаційний депутат» в м. Березівка, Одеської області. 

Тут 14 та 15 вересня 2018 року проходила 2 майстерня проекту «Депутат ХХІ сторіччя».

В Березівській об’єднаній територіальній громаді відбувся другий етап навчання для депутатів новостворених ОТГ. Тут працювала дводенна майстерня «Інформаційний депутат. Як налагодити конструктивні відносини з громадою», яку провели досвідчені фахівчині з взаємодії влада-громада Вікторія Феофілова та Тетяна Кавальчук.

У майстерні взяли участь депутати Березівської районної ради і ОТГ включно із секретарем ради, місцеві активісти і працівниками виконкому і РДА.

Найбільше депутатів цікавили питання запровадження громадських консультацій і бюджету участі, роботі в соціальних мережах, ефективного використання бюджетних коштів, активізації громадськості на благо громади і «реанімації» недіючих громадських організацій.

На всі питання учасники отримали вичерпні відповіді, напрацювали практичні кейси, а також обговорили плани запровадження в Березівській ОТГ громадського бюджету.

Черкаська ОО КВУ всиловлює подяку міському голові м. Березівка Валерію Григорашу, секретарю міської ради Сергію Шевченку та Березівській районній раді за сприяння при організації майстерні.

Проект «Депутат ХХІ» сторіччя реалізується Черкаською обласною організацією Комітету виборців України за підтримки фонду The National Endowment for Democracy (США).

Поділитися