26 грудня 2018 р. 14:29

Нацгвардійці агітували роздільнянців до служби за контрактом

Нацгвардійці агітували роздільнянців до служби за контрактом

Зустріч з представниками Національної гвардії України та Державної прикордонної служби відбулася з ініціативи Роздільнянської філії Одеського обласного центру зайнятості.

Старший інспектор з відбору військовослужбовців контрактної служби Південного відділу комплектування Національної гвардії України Олександр Звягінцев виступив перед присутніми і надав детальну інформацію щодо прийому та вимог до кандидатів. Він зазначив, що на військову службу за контрактом приймаються громадяни віком від 18 до 40 років, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби.

Окремо Олександр Звягінцев зупинився на вищих навчальних закладах, зауваживши, що військовослужбовці, які продовжили строк служби за новим контрактом, для поглиблення професійних знань і здобуття вищої освіти можуть навчатися без відриву від військової служби за заочною формою навчання.

У зустрічі взяли участь старший офіцер центру комплектування прикордонної служби України в Одеській області Геннадій Ратушняк та заступник начальника відділу прикордонної служби Роздільна Андрій Міхін. Військові розповіли про те, що триває набір кандидатів на службу за контрактом до Державної прикордонної служби України, а саме у підрозділи, які розташовані в Роздільнянському районі – у селах Лучинське, Степанівка, Кучурган і селищі Лиманське.

Роздільнянці, що перебувають на обліку у центрі зайнятості, отримали інформацію про всі переваги служби за контрактом: гідне грошове забезпечення, матеріальні допомоги, гарантії соціального, страхового, медичного та пенсійного забезпечення, безкоштовне харчування в дні служби, компенсацію за оренду житла, надання можливості проходження навчання в навчальних центрах на бюджетній основі. 

І представник Нацгвардії, і прикордонники наголосили на тому, що кандидатами на службу в армії чи на кордоні можуть бути громадяни України від 18 до 50 років із задовільним станом здоров’я, повною середньою освітою та відсутністю судимості. Відразу після зустрічі відбулось декілька співбесід керівників служб з бажаючими спробувати себе у війську.

Нагадаємо, депутати Роздільнянської міської ради взяли участь в обговоренні перспективного плану соціально-економічного розвитку Роздільнянського району на 2019-2021 роки.

Поділитися