12 жовтня 2018 р. 09:43

До Білгорода-Дністровського приїхала техніка для прибирання сміття

До Білгорода-Дністровського приїхала техніка для прибирання сміття

Проблема сміття в Білгороді-Дністровському циркулює ще з весни, і як би це банально не було, але коренем проблем є несвоєчасне вивезення сміття, а також скандали із палінням сміття на території комунального підприємства «Автотранссервіс», який, власне, і займається збором та вивезенням сміття в місті.

З метою вирішення проблеми тривалий час в міській раді активно артикулювалась пропозиція придбання кількох сміттєвозів у лізинг, одна депутатський корпус цю пропозицію щоразу відхиляв.

Однак, 11 жовтня на сайті міської ради з’явилась новина, про те, що за бюджетні кошти було придбано сміттєвоз на базі вантажівки «МАЗ» за 2 млн 249 тис. грн. Слід зазначити, що процедура покупки техніки відбувалась в он-лайн платформі Prozorro.

Це сучасна машина стандарту «Євро5» (екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин в вихлопних газах СН до 0,05 г/км, CO до 0,8 г/км и NOy до 0,06 г/км.). Місткість кузова якої складає 18,3 м3 та здатністю збору до 7,2 тон твердих побутових відходів. Даний сміттєвоз оснащений боковим гідравлічним маніпулятором вантажопідйомністю до 600 кг. 

Разом із тим для повноцінного обслуговування міста необхідно мінімум вісім одиниць техніки. На разі в КП «Автотранссервіс» є 4 робочі сміттєвози до яких після оформлення всіх документів має приєднатись новий «МАЗ». Інша техніка, яка знаходиться на балансі підприємства у не робочому стані, а технічна документація, яка б дала змогу їх списати на підприємстві відсутня. 
Також 11 жовтня було доставлено партію із 90 сміттєвих баків різного кольору, для сортування сміття.

Відповідно до Національного плану управління відходами та міської Програми поводження з твердими побутовими відходами в Білгороді-Дністровському на період 2018-2020 років. кожен колір сміттєвого баку буде призначатися для окремої групи побутових відходів. Вартість цих баків склала 476 тис. 820 грн. 

Нагадаємо, виконавчий комітет Білгород-Дністровської міської ради на засіданні 2 жовтня погодив підвищення тарифу на проїзд маршрутними таксі.  

Поділитися