17 вересня 2018 р. 18:23

Через перекриття дороги до Роздільнянського району вперше приїде очільник облдержадміністрації

Через перекриття дороги до Роздільнянського району вперше приїде очільник облдержадміністрації

Сьогодні, 17 вересня, Володимир Станішевський, представник громадського руху "АвтоЄвроСила", активісти якого вже тиждень поспіпь перекривають дорогу у Роздільнянському районі, зустрівся з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим, котрий пообіцяв зрушити з місця процес початку дорожніх робіт і пообіцяв приїхати на Роздільнянщину післязавтра, 19 вересня.

Як нагадує кореспондент ІзбірКому, у районі вже сьомий день триває акція  протесту — перекриття дороги Р-33 біля тунелю поблизу с. Павлівка Роздільнянського району. Акцію розпочато 11 вересня після сильного дощу, який  зробив  і без того непроїзну дорогу нездоланною смугою перешкод. Протестувальники оголосили акцію безстроковою і заявили, що стоятимуть, доки не з’явиться техніка для ремонту дороги.

Протестували спочатку лише представники «АвтоЄвроСили» на чолі з Володимиром Станішевським. Їх підтримали місцеві жителі — мешканці навколишніх сіл. Вимоги протестувальників: негайний ремонт дороги, проект якого вже зроблений, а, за інформацією народного депутата Олександра Пресмана, вже й завершено тендерні процедури.  За словами нардепа, переможець тендеру - підприємство депутата обласної ради Князя Хачатряна «Березівкаагрошляхбуд».


З 11 вересня рух транспорту перекритий, пропускають лише швидку допомогу, пішоходів та легкові автомобілі з маленькими дітьми. Спочатку біля тунелю стояли колони машин, потім водії, в тому числі і далекобійники, почали шукати об'їзні шляхи.  Тим часом маршрутки ходять із Роздільної тільки до тунелю.

13 вересня до протестувальників приїздив за дорученням Максима Степанова  його перший заступник Олександр Терещук, який вислухав вимоги і пообіцяв передати їх голові ОДА. В той же день відбулася розмова з представниками ОБСЄ, які теж регулярно їздять цією дорогою.

А 15 вересня друга група від «АвтоЄвроСили» перекрила в'їзд до самої Роздільної  через так званий «молдовський» переїзд: розвернувшись біля закритого тунелю, вантажівки стали їхати  містом, тим самим руйнуючи і без того неідеальне дорожнє покриття.

Водночас, за словами М. Степанова, він владнає цю ситуацію, вмовивши переможця тендера почати роботи «у борг», оскільки наразі коштів ще немає. За інформацією керівника Служби автомобільних доріг України в Одеській області Олега Вариводи, грошей не буде до кінця ремонту траси Одеса-Рені.

ВІДЕО, ФОТО: В. Станішевський/Facebook

Нагадаємо, що у грудні минулого року цю ділянку вже перекривали місцеві мешканці.

Поділитися