22 грудня 2017 р. 18:33

В Роздільній прийняли бюджет на 2018 рік

В Роздільній прийняли бюджет на 2018 рік

Депутати Роздільнянської міської ради 21 грудня затвердили бюджет міста на 2018 рік і збільшили фінансування більшості міських програм

Пленарне засідання ХХІІІ сесії Роздільнянської міської ради відбулося у четвер 21 грудня, порядок денний складався з 28 питань, на засіданні були присутні 18 депутатів з 26.

Головним питанням порядку денного було прийняття міського бюджету на 2018 рік. Депутати затвердили загальний обсяг доходів  міського  бюджету на 2018 рік в сумі 28 мільйонів 890 тисяч 840 грн. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено в сумі 27 мільйонів 917 тисяч 840 грн., спеціального фонду бюджету – 973 тисяч гривень. 

Збільшено фінансування «Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Роздільна» — у 2018 році міська рада витратить на її виконання 9 мільйонів 310 тисяч гривень. На 1 мільйон 74 тисячі збільшено фінансування «Програми енергоефективності та енергозбереження у м. Роздільна». На 330 тисяч гривень збільшено фінансування програми «Безпечне місто», кошти планують витратити на встановлення протипожежної сигналізації у дошкільних закладах і встановлення ще 10 відеокамер. На 311 тисяч гривень депутати збільшили фінансування міської програми розвитку фізкультури і спорту.

Після доповіді начальника відділу житлово-комунального господарства містобудування та архітектури Олександра Соловйова депутати надали дозвіл виконавчому комітету Роздільнянської міської ради на організацію роботи з розроблення генерального плану та плану зонування території міста Роздільна Роздільнянської міської ради. Також депутати виконавцем робіт визначили ТОВ «Архізем Гео».

Крім того, депутати делегували до районного бюджету кошти у сумі 806 тисяч гривень на утримання дошкільних навчальних закладів міста. І на кошти з держбюджету в рамках «Міської програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та молоді з їх числа на 2017-2019 роки» за1 мільйон 350 тисяч придбали житло для будинку сімейного типу, також за 480 тисяч гривень придбали квартиру для соціальне житло для дітей-сиріт.

Також депутати визнали вдалим першу спробу видання міського інформаційного бюлетеня і виділили 50 тисяч гривень на щоквартальні випуски. Притому, Валерій Шовкалюк прокоментував цей крок: «Я вважаю, що ми могли би видавати такий бюлетень навіть щомісяця, бо 10 тисяч гривень – не надто великі кошти. Зате ми матимемо власний майданчик для висловлення власних думок і позиції міської ради».
 

Поділитися