01 грудня 2017 р. 11:26

У Роздільній з’явився Центр молодіжних ініціатив

У Роздільній з’явився Центр молодіжних ініціатив

У Роздільнянському районі двома громадськими організаціями — «Громада Роздільнянщини» і «Молода громада» - засновано районний Центр ініціатив. До нового угрупування увійшли лідери учнівського самоврядування 20 шкіл району.

Пілотний проект «Молода Громада» запущений у березні 2016 року з ініціативи «Громада Роздільнянщини», її керівника Володимира Василенка і директора Яковлівської школи Лариси Бойченко, учні-активісти якої і стали основою молодіжної організації. Півтора року «Молода громада» тісно співпрацювала з патріотичною ГО «Громада Роздільнянщини» — спільно організовували міські і районні заходи, відзначали державні свята, проводили громадянські акції патріотичного спрямування, сприяли розгортанню волонтерського руху.

Ідея залучити до співпраці молодіжних і учнівських лідерів з усього району належить, крім Володимира Василенка і Лариси Бойченко, ще двом активісткам «Молодої громади», студенткам 4-го та 2-го курсу Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Юліані Мельник та Олені Голдаєвій. Ідея була підтримана головою РДА Наталією Бараненко і начальником відділу освіти Наталією Красножон.

25 листопада у актовому залі Роздільнянської НВК «школа-гімназія» №1 відбулася конференція лідерів шкільного самоврядування району. Формат конференції був незвичним: Лариса Бойченко і її молоді колеги Юліана Мельник і Олена Голдаєва розробили ряд цікавих завдань, пов’язаних із втіленням різних ідей у життя. На початку заходу молоді запропонували об’єднатись у групи. Генерація ідей, створення плану дій, власне бачення ідеального лідера та проблем не згуртованості команди — все це детально обговорювалося в групах, а результати напрацювань потрібно було презентувати. 

Після практичних завдань та цікавих бесід, організатори запропонували усім створити Центр ініціатив молоді і школярів району. Учасники заходу охоче погодились, та почали обговорювати різні ідеї стосовно проекту. Наприкінці конференції діти поділилися враженнями від зустрічі, натомість отримавши побажання від ініціаторів.

Конференція завершилась проголошенням створення районного Центру учнівських ініціатив «Молода Громада».
Спікери конференції-тренінгу Юліана і Олена говорять, що найцікавішим з усього була робота у командах з дітьми, з котрими ти до цього не був знайомий.

«Учнівська молодь показала чималі знання у реалізації ідей та створенні нових проектів», — констатують студентки. «Вдячні найкращим дітям Роздільнянського району за плідну працю, цікаві ідеї та дружню, творчу, позитивну атмосферу, яка панувала в актовій залі протягом декількох годин. Саме завдяки вам ми отримали заряд енергії та ковток мотивації на подальші наші проекти! Впевнені, що цей захід не останній, і зовсім скоро ми побачимось ще!» — написали на своїй сторінці у Facebook Юліана Мельник та Олена Голдаєва.

У центрі ініціативи вже є сторінка у Facebook та Instagram і власні хештеги: #центрініціатив, #сила_в_єдності, #думай_дій. Також Районний центр ініціатив запустив свій перший проект з нагоди Міжнародного дня волонтера #volounteer_challlenge. Велике прохання з боку організаторів до шкіл, які ще не приєдналися, зв’язатися з організаторами.

Голова ГО «Громада Роздільнянщини» Володимир Василенко говорить: «Конференція перевершила всі сподівання. Такої кількості активних, позитивно налаштованих дітей давно не бачила актова зала, де проходив захід. Сам формат у формі тренінгу виявився дуже вдалим. Тепер наша основна задача допомогти молодіжному об’єднанню стати на ноги, повірити у власні сили, зробити перші самостійні кроки і не злякатись невдач. Для цього перше завдання: провести акцію до Міжнародного дня волонтерів». 
 

Поділитися