18 квітня 2017 р. 03:00

Офіс Мережі правового розвитку провів виїзний прийом у Білоліській сільській раді

Офіс Мережі правового розвитку провів виїзний прийом у Білоліській сільській раді

13 квітня на прийом за безоплатними правовими консультаціями звернулося 15 мешканців села

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку 13 квітня 2017 року у приміщенні виконавчого комітету Білоліської сільської радипровели виїзний прийом громадян.

Про час та місце проведення виїзного прийому представниками Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку заздалегідь населення села було інформовано шляхом розповсюдження інформації серед населення та обяв, розміщених у людних місцях. 13 квітня 2017 року на прийом за безоплатними правовими консультаціями звернулося 15 мешканців села.

Основними питаннями, які цікавили селян були питання оформлення купівлі-продажу житлових будинків, та визнання таких договорів дійсними, основних вимог до договору оренди земель сільськогосподарського призначення, дій власника будинку у разі неправомірних дій контролерів енергомереж і до якого органу потрібно звертатися у такому разі. Прийом громадян здійснювали: керівник Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, юрист Офісу Тетяна Сєда, до участі у прийомі був також долучений Білоліський сільський голова Олександр Липовий.

Так, під час прийому до юристів звернулась мешканка села Людмила, яка цікавилася питанням визнання розписки на отримання грошових коштів продавцем, у разі коли договір купівлі-продажу не укладався. З питанням порядку укладання заповіту, звернулася місцева жителька Катерина, питання звільнення від судового збору цікавило мешканку Білолісся Світлану. З питанням щодо законності дій по прибудові до торгівельної точки додаткових примущень, звернулася Наталя, мешканка села. Питання можливого використання земельної ділянки, яка оформлена на чоловіка, а будувати будинок буде дружина, хвилювало Ольгу, яка мешкає в Білоліссі. З питанням правомірності дарування неповнолітній дитині житлового будинку звернувся Олександр, мешканець села. Присутній на прийомі сільський голова, був приємно здивований активністю мешканців села та тим, що вони зверталися з такими різноплановими питаннями, приймав активну участь у наданні правових консультацій і запропонував представникам Офісу проводити такі заходи на постійній основі. Такі послуги є вкрай необхідні селянам, а приїзд спеціалістів надає можливість їх отримати, не виїжджаючи з села.

Наступна виїзна приймальня Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку запланована на 18 квітня у приміщенні управління Пенсійного фонду в Татарбунарському районі (м. Татарбунари, вул. Л.Українки, 20) та 19 квітня 2017 року у КЗ «Татарбунарська центральна районна лікарня» (м. Татарбунари, вул. Московська, перший поверх).

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України" здійснює свою діяльність за підтримки МФ "Відродження" та співпрацює з Татарбунароською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Поділитися