28 жовтня 2017 р. 20:28

Експерти Одеського КВУ провели семінари в шести ОТГ

Експерти Одеського КВУ провели семінари в шести ОТГ

Учасники семінару цікавилися виборчими процедурами, шляхами реалізації своїх виборчих прав у день голосування, а також можливим вирішенням нестандартних ситуацій

Семінари відбулися в Авангардівській, Дальницькій, Знам’янській, Куяльницькій, Маяківській та Цебриківській громадах.

На семінарі учасники обговорили питання перших виборів у цих громадах, які відбудуться вже 29 жовтня. Учасники семінару цікавилися виборчими процедурами, шляхами реалізації своїх виборчих прав у день голосування, а також можливим вирішенням нестандартних ситуацій.

Далі учасники семінарів розглянули питання повноважень нових голів ОТГ та депутатів ради, як обиратимуться і на яких засадах діятимуть старости, які функції виконуватиме виконавчий комітет ради ОТГ. Також жителі громад позитивно оцінили можливості, які у них виникають у зв’язку з об’єднанням в розрізі подальшого соціально-економічного розвитку громади.

Семінар проходив у рамках проекту, метою якого є сприяння узгодженості та довіри до процесу перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах, через підвищення інформованості виборців про перші місцеві вибори в об’єднаних громадах та новий розподіл повноважень між органами місцевої влади.

Поділитися