04 серпня 2017 р. 03:00

До ліквідації загорання лісу в Одеській області задіяли спецлітак

До ліквідації загорання лісу в Одеській області задіяли спецлітак

3 липня о 15:22 рятувальникам надійшло повідомлення про загорання стерні на відкритій території за межами села Шеметове

3 липня о 15:22 рятувальникам надійшло повідомлення про загорання стерні на відкритій території за межами села Шеметове.

За словами керівника Роздільнянського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області, територія належить Новоукраїнській сільській раді.

До прибуття підрозділів ДСНС вигоріло 10 га стерні на полі, вогнем було знищено 12 га лісу Одеського лісгоспу. Варто зазначити, що поле зі стернею не було оснащено захисною мінералізованою смугою у 4 м.

О 18:21 на гасіння лісової пожежі був задіяний літак АН-32П.

В результаті пожежу було ліквідовано шляхом захльостування. Причиною пожежі стало занесення джерела запалення ззовні на поле зі стернею невстановленою особою.

Всього до гасіння пожежі залучались 62 чоловіки особового складу та 8 одиниць техніки (в тому числі 47 рятувальників та 5 одиниць пожежної техніки).

Працівники Роздільнянського міськрайонного відділу склали акт про пожежу, а також відібрали пояснення у землекористувача та майстра Роздільнянського лісництва ДП «Одеслісгосп» Ольги Неженської.

Як повідомили кореспонденту ІзбірКому в райдержадміністрації, літак для гасіння пожежі був з Херсону. Збитки поки що встановлюються, а акти складаються. Кримінальне впровадження буде відкрите, коли надійдуть акти від Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліції, які потім передадуться в екологічну інспекцію.

Нагадаємо, одеські рятувальники отримали універсальний катер для служби під час шторму.

Поділитися