06 травня 2017 р. 03:00

До Координаційного Офісу безпеки в Татарбунарах звертаються за допомогою навіть при родинних негараздах

До Координаційного Офісу безпеки в Татарбунарах звертаються за допомогою навіть при родинних негараздах

Зокрема, на прийом звернувся літній мешканець міста Татарбунари, який розповів правникам про проблему зі своїм сином та попросив допомоги у вирішенні цього питання

На базі Координаційного Офісу безпеки в місті Татарбунари та Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку продовжується надання місцевим жителям безоплатної правової допомоги з актуальних правових питань. Так, 4 травня безоплатні правові консультації надавав керівник Офісу Леонід Семененко.  

Зокрема, на прийом звернувся літній мешканець міста Татарбунари, який розповів правникам про проблему зі своїм сином та попросив допомоги у вирішенні цього питання. Літня людина просила про допомогу, оскільки, на його думку син не бажає налагодження добрих стосунків з батьком, не йде йому на зустріч для того, аби дійти порозуміння, та владнати усі проблемні питання. До правоохоронних органів батько звернутися не бажав.

Керівником Офісу було прийнято рішення про зустріч з сином клієнта для встановлення усіх обставин його відносин з батьком. Зі слів заявника юристи не вбачають у діях сина адміністративного та кримінального правопорушення, і намагатимуться вирішити конфлікт між батьком та сином шляхом медіації.

Наступним, до Офісу звернувся мешканець села Новоселиця, який мав декілька питань, пов’язаних з виконанням рішень суду щодо виплати заборгованості дітям війни, питань законності видачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення особам, які не є мешканцями цього населеного пункту, та питання щодо можливості залишення Трапівської сільської ради та не об’єднання її з іншими у одну об’єднану громаду.

На всі питання юристи надали відповіді, роз’яснили суть тих реформ, які проводяться в Україні і тих вигодах, які отримають селяни у разі об’єднання їх громади з іншою у об’єднану громаду. Слід відзначити, що вже неодноразово громадяни звертаються до приймальні Офісу з подібними питаннями. Окрім цього, в процесі зустрічі  були підняті питання отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги у відповідності до діючого законодавства. Клієнтам Офісу була надана інформація про роботу Офісу, його контакти, а також правові буклети для покращення правової обізнаності. 

Координаційний Офіс безпеки в м. Татарбунари та Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснюють свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацюють з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

                                                                                                                                                                                        Леонід Семененко

                                                                                                                керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку

                                                                                                               Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

Поділитися