11 січня 2023 р. 21:45

В Одесі море влаштувало "пінну вечірку"

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

11 січня погодні умови в Одесі важко назвати приємними: температура близько нуля та пориви вітру до 8 метрів на секунду. Але саме такі умови є ідеальними для того, щоб море перетворилось у справжній генератор піни!

Такою природною красою були здивовані навіть птахи.

Отже тим, хто не злякався прохолоди та вітру, було на що подивитися. 

Прогнози синоптиків щодо аномально теплої погоди справдилися. На Новий рік одесити снігу так й не побачили. 

Дещо прохолоднапогода в Одесі триватиме ще кілька днів, потім стане тепліше. Весь наступний тиждень температура вдень коливатиметься від +6 до +9 градусів по Цельсію. Погоду синоптики обіцяють сонячну.

23-24 січня температура очікується +4 градусів, а от 25-26 січня стовпчики термотетрів впадуть трохи нищче нуля.

З 27 січня й аж по 11 лютого синоптики прогнозують температуру вдень від +2 до +6. Потім кілька днів прохолоди від -3 до -1, і з 16 лютого знову до +6. А останній тиждень лютого взагалі очікується теплий - до +11 градусів. Крім того, за винятком кількох днів, погода у лютому буде сонячною.

Французькі синоптики пов'язують аномальне тепло в Європі взагалі, та в Україні зокрема із раптовим похолоданням у північно-західних і центральних штатах США, де зниження температури подекуди зайняло всього кілька хвилин. Наприклад, у Шаєнні, штат Вайомінг, стовпчик термометра впав з 6 градусів тепла за Цельсієм до 17 градусів морозу всього за пів години.

А поки в Одесі триває така погода як сьогодні, можна прогулятись по набережній (звичайно, в тих місцях, де це дозволено) й на влані очі побачити пінну вечірку.

Руслан Ласкус

Поділитися