20 листопада 2022 р. 09:59

Україна та Молдова відновили спільні патрулювання на кордоні

Фото: Південне регіональне управління Державної прикордонної служби

(Фото: Південне регіональне управління Державної прикордонної служби)

Прикордонники Ізмаїльського загону Одещини відновили спільні заходи з охорони держкордону з підрозділами Регіонального Управління «Південь» Прикордонної Поліції Республіки Молдова.

Як зазначають у пресслужбі Південного управління ДПСУ, наразі вже проведено 10 таких патрулювань.

Такі заходи на частині кордону між Україною та Молдовою в Одеській області проводяться з липня 2012 року. Проте через широкомасштабне вторгнення російської федерації на територію України вони були тимчасово призупинені.

"Ці патрулювання дають змогу більш ефективно забезпечувати контроль за режимом спільного кордону для запобігання його незаконного перетинання особами, а також протидіяти транскордонній злочинності", - зазначають в ДПСУ.

Вчора, 20 листопада, у пункті пропуску «Старокозаче» прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно зі співробітниками СБУ зупинили громадянина Молдови, який виявився шанувальником російської влади.

Під час огляду особистих речей 25-річного іноземця, правоохоронці виявили в його мобільному телефоні матеріали проросійського пропагандистського характеру та заборонили йому в'їзд до країни.

Нещодавно детективи НАБУ затримали трьох прикордонників Одещини, яких підозрюють у проведені ухилянтів повз КПП.

Впродовж травня-вересня 2022 року посадовці ДПСУ у змові з представниками правоохоронних органів так званої придністровської молдавської республіки організували злочинну схему незаконного переправлення осіб до країн Європи.

У жовтні співробітники Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримали інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби "Рені" та цивільну особу під час перетину кордону 8 жовтня, а 7 жовтня задокументували розрахунок між прикордонником зі спільником  та "клієнтом".

Поділитися