24 березня 2022 р. 17:36

ООН прийняла рішення з вимогою негайного припинення військових дій рф проти України

ООН прийняла рішення з вимогою негайного припинення військових дій рф проти України

140 країн світу підтримали рішення про негайне припинення військових дій рф проти України. Проти ті ж самі 5 країн, що й минулого разу: росія, білорусь, КНДР, Сирія та Еритрея.

Генеральна асамблея знов зібралася на екстрене засідання з приводу широкомасштабної агресії росії в Україні 23 березня на вимогу понад 30 країн.

На розгляд сесії було винесено два проєкти резолюцій. Від ЮАР (фактично повторює попередній проект росії) та міжнародний (від понад 80 країн). Переклад повного тексту прийнятої резолюції ІзбірКом опублікував вчора.

Більшість країн підтримали жорсткий проєкт, я кому визнано агресію росії.

Проєкт ЮАР за рішенням більшості членів ГА на голосуванням навіть не виносився.

росія коментуючи результати голосування вже заявила, що не планує виконувати рішення.

2 березня ГА ООН вже засудила агресію росії.

16 березня Міжнародний суд ООН визначив тимчасові заходи у відношенні рф.

Агресор не виконав жодної міжнародної постанови та продовжує вчиняти військові злочини.

Зокрема Генеральна асамблея ООН знову заявила про необхідність повного здійснення резолюції ES-11/1 від 2 березня 2022 року під назвою «Агресія проти України»;

ООН вимагає негайного припинення військових дій Російської Федерації проти України, зокрема будь-яких нападів на цивільних осіб та цивільні об'єкти та забезпечити повний захист цивільних осіб, включаючи гуманітарний персонал, журналістів та осіб, які перебувають у вразливому становищі, у тому числі жінок та дітей.

Також ООН визнала, що військовий наступ Російської Федерації на суверенній території України та його гуманітарні наслідки мають такі масштаби, яких міжнародне співтовариство не бачило у Європі протягом десятиліть та нагадала про свою вимогу, щоб Російська Федерація негайно, повністю та беззастережно вивела всі свої збройні сили з території України у її міжнародно визнаних кордонах.

Поділитися