15 березня 2022 р. 20:07

На супутникових знімках знов помітили рух російських кораблів поблизу Одеси

На супутникових знімках знов помітили рух російських кораблів поблизу Одеси

На супутникових знімках можна побачити кораблі ВМС Росії, які наближаються до українського узбережжя. Про це пвідомило видання Naval News.

За інформацією видання на супутниковому знімку Sentinel 2, зробленому об 11:47 за місцевим часом, видно щонайменше 14 суден.

Судна були знайдені Naval News за допомогою незалежного оборонного аналітика Демієна Саймона. Попередній аналіз судин дозволяє виділити 3 групи. Два складаються з комбатантів, а один має кілька десантних кораблів. Судячи з усього, десантні кораблі відпливли безпосередньо зі своїх вихідних позицій біля узбережжя Криму. Аналітики шукають на знімках більше суден.

Станом на 06:00 Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що в Чорноморській та Азовській операційних зонах ознак підготовки до проведення морської десантної операції не виявлено тож вочевидь поки можна не боятись десанту в Одеській області.

ХРОНІКА ВІЙНИ

За висновками експерта північну групу можливо очолює буксир або тральщик. За ним два десантні кораблі класу Ropucha і ще один буксир, який тягне Ropucha.

Друга група, позначена на графіку Група 2, знаходиться у формі квадрата. Схоже, це менші військові кораблі, такі як ракетні корвети.

Південну групу, позначену як Група 1, очолює крейсер класу «Слава» «Москва». Здається, це два десантні кораблі класу «Алігатор» і десантний корабель класу «Іван Грен» «Петро Моргунов». Є також менший військовий корабель, можливо, ракетний корвет класу «Буян-М».

Поділитися