08 січня 2022 р. 18:59

Кораблі НАТО, катарські авіалінії та новорічні прикраси: Одеса в світових ЗМІ

Кораблі НАТО, катарські авіалінії та новорічні прикраси: Одеса в світових ЗМІ

В грудні 2021 року Одеса і те, що відбувається в ній неодноразово виявлялося на сторінках світових видань.

ІзбірКом обрав і переклав для вас найцікавіші публікації.

Напруга у відносинах з Росією все ще висока, військові кораблі НАТО в українських портах – пише індонезійська Jitunews

Багатоцільовий фрегат ВМС Франції Auvergne у п’ятницю вранці (24/12) перебував в Одесі, портовому місті України, і запросив командувача ВМС України Олексія Неїжпапу стати першим українським військовим чиновником, що зійшов на корабель.

Фрегат увійшов у акваторію Чорного моря 14 грудня. Військовий корабель є десятим кораблем НАТО, який відвідав Одесу 2021 року.

Auvergne — найдосконаліший корабель французького флоту, розміри якого досягають 142 метрів в довжину і 20 метрів в ширину. Повідомляється, що корабель також оснащений найсучаснішими радіоелектронними пристроями.

Qatar Airways приземлився в Одесі – пише бельгійське видання Aviation24

Перший рейс Qatar Airways з Дохи до Одеси, Україна, приземлився в міжнародному аеропорту Одеса 9 грудня 2021 року, відзначаючи запуск другого шлюзу авіакомпанії в Україну.

Рейс QR309 на борту літака Airbus A320 з регіональним менеджером Qatar Airways паном Крістіаном Дересжо зустрічали на церемонії відкриття за участі голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького; міського голови Одеси Геннадія Труханова; голови Одеської обласної ради Григорія Діденко; директора департаменту культури і туризму Одеської міської ради Тетяни Маркової, а також генерального директора Міжнародного аеропорту "Одеса" Володимира Семенченко.

Виконавчий директор Qatar Airways Group Акбар Аль Бейкер сказав: "Початок рейсу в Одесу знаменує зростаючі відносини між державою Катар та Україною. Одеса популярна як для бізнесу, так і для відпочинку, і, зокрема, ми очікуємо, що цей маршрут обслуговуватиме моряків та офшорних працівників у всьому світі, які зможуть насолоджуватися нашим першим у галузі спеціальним Mariner Lounge у рідному аеропорту авіакомпанії Hamad International Аеропорт (HIA). Цей важливий новий шлюз забезпечить розширене з’єднання як для ділових кіл, так і для туристів, а також допоможе доєднати пасажирів з Одеси до нашої розгалуженої глобальної мережі, яка включає понад 140 напрямків по всьому світу".

Генеральний директор міжнародного аеропорту "Одеса" Володимир Семенченко зазначив: "2021 рік був хвилюючим для міжнародного аеропорту «Одеса», який завершився більш цікавими новинами - початком співпраці з Qatar Airways. Новий маршрут Доха-Одеса відкриває перед нашими пасажирами нові горизонти у всьому світі. Ми раді вітати Qatar Airways в Одесі і впевнені, що це буде довгострокова та взаємовигідна співпраця".

Яскравий триметровий восьминіг і ялинка, прикрашена морськими елементами в Одесі: місто розпочало новорічну ніч – пише молдовська Publika

Одеса офіційно розпочала новорічні свята. Головну ялинку міста прикрасили іграшками з елементами морського декору. Перед місцевими жителями виступали танцювальні колективи. Члени клубу HOG Harley-Davidson каталися містом у нарядах Санта-Клауса. Вулиці міста прикрашали величезні блискучі пір’я, а вітрини магазинів – у дусі новорічних свят. 

Також в Одесі відбувся традиційний тролейбусний парад, який щорічно проходить на День Святого Миколая.
При цьому були представлені сучасні освітлювальні установки. Так, біля ратуші встановили океанічний лабіринт та триметрового восьминога.

Для дітей встановили двоповерхову карусель, величезну світлову інсталяцію у вигляді корабля з вітрилами і хвилями з човниками-орігамі, різноманітні світлодіодні фігурки, в тому числі тварин з китайського календаря.

Поділитися