21 квітня 2021 р. 11:21

Загроза вторгнення, турецькі кораблі і туризм: Одеса в світових ЗМІ

Загроза вторгнення, турецькі кораблі і туризм: Одеса в світових ЗМІ

З 6 по 20 квітня Одеса і те, що відбувається в ній неодноразово виявлялося на сторінках світових видань.

ІзбірКом вибрав і переклав для вас найцікавіші публікації.

Чи готова Україна до наступного вторгнення Росії? Останніми днями це питання стало одним з найбільш обговорюваних в західній пресі. На різні лади медіа розглядають новий виток конфлікту. The National Interest, наприклад, пише: хоч і ясно, що самостійно Київ не може захиститися від російського вторгнення, він може не допустити можливий бліцкриг завдяки цілеспрямованим військовому і громадянського спротиву.

Видання нагадує, що в останні тижні Кремль провів найбільше з 2014 року нарощувань військової потужності на російсько-українському кордоні. Підрозділи не тільки місцевого Західного військового округу Росії, а й Центрального і Південного військових округів зібралися в двох точках: уздовж українського Донбасу і Криму.

Із зростанням напруженості через триваючий конфлікт в Донбасі оборонні аналітики продовжують сперечатися про те, чи готується Росія до вторгнення в Україну. Але як може виглядати таке вторгнення і що за ним піде? Відповідно до одного із запропонованих сценаріїв, Кремль міг би підготувати ґрунт для можливого конфлікту, поширивши формальне визнання на так звані «ДНР» і «ЛНР». Під приводом захисту цих проросійських сепаратистів - близько 640 тисяч з яких до теперішнього часу отримали російське громадянство - від української нібито агресії, сили, зосереджені біля кордонів Росії, почнуть рухатися на захід і швидко поглинуть ці території. Поглинання наблизить російські війська до лінії поділу з цією частиною Донбасу. Кремль цілком може зупинитися на цьому, використовуючи свої швидкі успіхи на полі бою для тиску на Київ і Захід, щоб вони визнали якусь незалежність де-юре, де-факто статус російського протекторату для «ДНР» і «ЛНР». Якщо припустити, що Захід не втручається на військовому рівні, єдина проблема, з якою зіткнеться Росія, буде адміністративною. Порятунок зруйнованої війною інфраструктури Донбасу, а також виплата пенсій і надання медичної допомоги жителям «ЛНР» і «ДНР» обернуться величезними витратами для і без того напруженої скарбниці Кремля.

Але, в залежності від обставин, що призвели до цього моменту, Москва може піти далі в Україну. Хоча ймовірність того, що Росія спробує окупувати Київ, залишається вкрай низькою, експерти попереджають про наступ Росії на захід, зосередженому на захопленні більшої частини, якщо не всього, чорноморського узбережжя України. Передбачається, що ця операція почнеться в Маріуполі і продовжиться через Бердянськ; в залежності від масштабів російських амбіцій, наступ може проходити через головне українське портове місто Одесу. Такий конфлікт повністю відрізнявся б від швидкої і легкої анексії Донбасу. Навіть з її переважною військовою перевагою Росії буде нелегко з логістичної точки зору швидко встановити повний і беззастережний контроль над такою довгою ділянкою прибережної території. Крім того, російські окупаційні сили не можуть розраховувати, що їх зустрінуть як визволителів в містах південного узбережжя України, і повинні готуватися до можливості повстань, за якими підуть масові жертви серед цивільного населення.

Хоча ясно, що Київ не може самостійно виграти в будь-якому сценарії за участю повноцінного російського вторгнення, він може не допустити успішний бліцкриг завдяки цілеспрямованим військовому і громадянського спротиву. Це могло б дати Сполученим Штатам і ЄС достатньо часу, щоб сформулювати послідовну політичну відповідь, аж до військового втручання.

Турецькі кораблі НАТО прибули в український порт. Кораблі 2-ї протимінної групи НАТО прибули до Одеси для спільних навчань з ВМС України, пише AA.

Згідно з повідомленням українського армійського інформаційного агентства Armyinform, чотири кораблі, в тому числі TCG Sokullu Mehmet Pasa і TCG Ayvalik з Туреччини, а також ESPS TAJO з Іспанії і Lupu Dinescu з Румунії, увійшли в води Одеського морського порту. Очікується, що кораблі другої постійної групи НАТО з протимінного захисту (SNMCMG2) проведуть спільні з ВМС України вчення в Чорному морі.

Туреччина 20 лютого прийняла на себе командування SNMCMG2 на два місяці після церемонії, яка відбулася 19 лютого в Стамбулі, Туреччина.

Найкраще в Одесі для мандрівників. Times Travel запрошує мандрівників до Одеси і розповідає про головні визначні пам'ятки міста.

  • Унікальні чудеса. Одеса - це дуже самобутнє і круте українське місто, куди ви вирушите, щоб побачити Чорне море. Одеса є домом для людей, які приїхали з усієї Європи в пошуках засобів до існування. Вона справляє на вас незабутнє враження. Тим більше, що вона не схожа на більшість інших міст. Яскраві будівлі в поєднанні із загальною атмосферою цього міста просто незабутні.
  • Потьомкінські сходи. Сходинки з легендарного німого художнього фільму «Броненосець Потьомкін» - одна з найяскравіших пам'яток міста. Кожен кіноман був би в захваті побувати тут, тому що фільм, про який ми говоримо, є широко відомим шедевром.
  • Вулиця Дерибасівська. Вулиця, на якій ви обов'язково повинні побувати, якщо перебуваєте в Одесі. Вона тягнеться майже на один кілометр, і саме сюди треба приходити за покупками, щоб повечеряти і відвідати деякі з місцевих визначних пам'яток. Літо тут чудове, так як вулиця сповнена вуличних музикантів і інших артистів.
  • Прогулянки по пляжу. Одеса дарує пляжні пригоди. Два найвідоміших пляжі - Аркадія і Ланжерон. Якщо ви давно хотіли провести дні під водою і на піску, то чому б не поїхати в Одесу.
  • Одеські катакомби. Найбільша мережа катакомб знаходиться саме тут, в Одесі. Вона простягається приблизно на 2,5 тис. км під містом. Зовсім особливе місце, де могли ховатися повстанці під час війни або злочинці. В Україні зараз є субкультура дослідників катакомб, чому б і вам не приєднатися, адже це схоже на одне з найбільших пригод року.

Кенія: 189 українських туристів прибувають на узбережжя. 17 квітня 189 туристів прибули до міжнародного аеропорту Мої на борту українського чартерного рейсу, повідомляє allAfrica.

Чартерний рейс прибув о 9 годині ранку і був прийнятий секретарем кабінету по туризму Наджіб Балале, послом України Андрієм Праведником і делегацією уряду округу Момбаса на чолі з головним директором по туризму Ашей Абді. Уряд округу підписав Угоду про міста-побратими між Момбаса і Одесою.

Тут розміщувалися туроператори і турагенти з портового міста Одеса. Пані Абді зазначила, що ці візити покликані налагодити відносини між двома зацікавленими сторонами в сфері туризму, щоб продемонструвати різні атракції та ділові аспекти двох міст.

«Ознайомчі поїздки, заплановані і організовані урядом округу Момбаса в партнерстві з консульством України, подарували гостям унікальний досвід, який допоможе уявити місто Момбаса як місце відпочинку», - сказала пані Абді. Вона також зазначила, що прибуття чартерного рейсу є частиною зусиль округу з просування бренду Момбаса і налагодженню стратегічного партнерства з містами по всьому світу в рамках ініціативи міст-побратимів.

Нагадаємо, з 29 березня по 5 квітня Одеса і те, що відбувається в ній неодноразово виявлялося на сторінках світових видань. І з 15 по 31 березня.

З 8 по 14 березня Одеса і те, що відбувається в ній неодноразово виявлялося на сторінках світових видань.

Поділитися