20 червня 2021 р. 16:07

В Одесі відкрили Будинок Азербайджану

В Одесі відкрили Будинок Азербайджану

18-19 червня 2021 року в Одесі перебувала делегація у складі представників Державного комітету Азербайджанської Республіки у справах діаспори, Головного управління культури Баку, працівників музичних шкіл та шкіл мистецтв, бібліотечної системи. Під час візиту було відкрито Будинок Азербайджану в чорноморському місті. Про це повідомила у дописі в мережі Facebook заступниця директора департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОДА Ярослава Різникова

Гості відвідали оперний театр і філармонію, бібліотеки, мистецькі школии Одеси, провели зустріч з азербайджанською громадою регіону.

Член правління Азербайджанської діаспори Одеської області Фазіль Аскеров розповів, що азербайджанська діаспора Одеської області налічує понад 30 тисяч осіб і є однією з найбільших в нашому регіоні. Завідуючий першим територіальним відділом Державного комітету Азербайджанської Республіки по роботі з діаспорою Руслан Гулієв назвав відкриття будинку Азербайджану важливим кроком на шляху до консолідації громади. За його інформацією, в зазначеному закладі працюватимуть культурно-інформаційний центр, юридична допомога і консультація, молитовня кімната, кімнати для занять.

Нагадаємо, парк "Азербайджан" в Одесі розташований на 4-й станції Фонтанської дороги і займає площу близько 2 га. 

У грудні 2019 року між Україною і Азербайджаном було укладено низку угод.

Фото: Ярослава Різникова

Поділитися