12 червня 2021 р. 17:12

У води Чорного моря задля патрулювання увійшов американський есмінець

У води Чорного моря задля патрулювання увійшов американський есмінець

Керований ракетний есмінець класу Arleigh Burke USS Laboon (DDG 58) увійшов до Чорного моря в рамках звичайного патрулювання, проводячи багатодоменні операції з літаком ВМС США P-8A.

Про це повідомили у пресслужбі Шостого флоту ВМС США.

Операції корабля в Чорному морі посилять взаємодію з союзниками та партнерами по НАТО та продемонструють колективну рішучість до безпеки Чорного моря в рамках операції Atlantic Resolve.

Перебуваючи в Чорному морі, Лабун проводитиме операції з морської безпеки разом із членами НАТО та партнерами в регіоні з акцентом на підвищенні морської стабільності, сумісної готовності та військово-морських можливостей. Це вже п’яте судно ВМС США, яке відвідало Чорне море у 2021 році. 

«Чорне море є життєво важливим водним шляхом, і ми готові співпрацювати з нашими членами НАТО та партнерами в регіоні, щоб підвищити нашу колективну готовність та обмінятися найкращими практиками в галузі регіональної морської безпеки», - сказав командир Лабуну Чак Співей.

Black Sea; USS Laboon

Фото: U.S. Naval Forces Europe-Africa / U.S. 6th Fleet

Чорне море є важливим водним шляхом для морської торгівлі та стабільності по всій Європі. Військово-морські сили США регулярно працюють у Чорному морі для співпраці з нашими членами НАТО та партнерами, включаючи Болгарію, Грузію, Румунію, Туреччину та Україну.

Шостий флот США, штаб-квартира якого знаходиться в Неаполі, Італія, проводить повний спектр спільних та морських операцій, часто за узгодженням із союзними та міжвідомчими партнерами, з метою просування національних інтересів США та безпеки і стабільності в Європі та Африці.

У травні корабель ВМС HMS Trent прибув до портового міста Одеса для проведення навчальної операції на знак солідарності з Україною і для роботи з НАТО й регіональними партнерами в рамках передової присутності Королівського флоту.

Також флагман Морської охорони Держприкордонслужби зустрів корабель берегової охорони США HAMILTON.

У квітні Військово-морські сили України повідомили адміністрації Одеського морського торгівельного порту про плани проводити бойову підготовку біля узбережжя Одеси, що можуть стати небезпечними для цивільних суден.

Поділитися