27 липня 2021 р. 21:18

Порти і права ЛГБТ+: Одеса в світових ЗМІ

Порти і права ЛГБТ+: Одеса в світових ЗМІ

З 12 по 26 липень Одеса і те, що відбувається в ній неодноразово виявлялося на сторінках світових видань.

ІзбірКом обрав і переклав для вас найцікавіші публікації.

Чорноморські порти України відновлюють зернові перевезення. Всі основні чорноморські порти України працюють у штатному режимі, відновивши роботу після поганої погоди, повідомляють у Successful Farming з посиланням на керівництво Адміністрації морських портів України.

Обмеження на навантаження зерна торкнулися портів Одеси, Чорноморська, Миколаєва та Южного.

Україна входить до числа найбільших світових експортерів зерна і планує відвантажити близько 56 мільйонів тонн зерна в сезоні 2021/22 року.

Євреї для євреїв: мережа оренди медичного обладнання відкривається по всій Європі. Мережа оренди медичного обладнання для єврейських громад в Європі відкрила свій перший центр в Одесі, ще 26 центрів відкриються до кінця року, повідомляє The Jerusalem Post.

Безкоштовне медичне обладнання для оренди в першому благодійному центрі мережі в українському місті Одесі

Нова мережа з надання безкоштовного медичного обладнання єврейським громадам розпочала свою роботу по всій Європі. Благодійний проєкт, заснований Європейським центром рабинів (RCE) і Європейською єврейською асоціацією (EJA), був створений у відповідь на зростання різних потреб в єврейських громадах через COVID-19. Одна з найбільш нагальних потреб - це медичне обладнання для тих, хто був виписаний з лікарні через навантаження на систему охорони здоров'я і видужував будинку.

«Обладнання покриє велику кількість потреб самих різних людей - від народження до похилого віку. Кожен благодійний центр включає в себе більше 300 предметів, в тому числі: генератори кисню, інвалідні коляски, стільці для купання, милиці, ролики, молоковідсмоктувачі, ліжечка, пристрої TENS, тонометри та багато іншого», - розповів раввин Йосі Бейнхакер, віцепрезидент Європейського центру раввинів і менеджер проєкту.

«Оренда медичного обладнання в форматі, використовуваному в Ізраїлі, не існує у багатьох європейських країнах, а багато членів спільноти просто не могли дозволити собі придбати обладнання. Ми виявили, що ця потреба виникла майже у всіх наших бесідах з лідерами спільнот, члени яких уклали договір», - пояснив генеральний директор Європейського раввинского центру раввин Ар'є Гольдберг, діючий в рамках Європейської єврейської асоціації (EJA).

«Відкриття першого центру в Україні - важлива віха, - сказав голова Асоціації тих, хто пережив Голокост в Одесі Шварцман Роман Марковіц, - тим, хто пережив Голокост вже давали гарячу їжу, але в багатьох випадках вони не могли встати з ліжка і піти на кухню, щоб з'їсти її. Тепер, завдяки Центру, ми також можемо отримати безкоштовне медичне обладнання».

Грандіозний рейв за права ЛГБТ+ пройде прямо за вікном президента України. Цього року українські активісти вирішили провести Прайд трохи інакше, повідомляє Pinknews.

У п'ятницю (30 липня) члени нещодавно створеної громадської організації UkrainePride пронесуть свої колонки і програвачі по Києву, щоб влаштувати рейв біля офісу президента України Володимира Зеленського. Захід відбудеться всього через кілька днів після проведення Прайд-маршу за підтримки Amnesty Ukraine, який пройшов в рідному місті президента, Кривому Розі.

Все це ніяк не стосується виключно квір-задоволень і жорсткої електроніки; в основі цих протестів Прайду лежить вимога прийняти антидискримінаційну політику ЛГБТ+ і боротися зі злочинами на ґрунті ненависті в країні.

Хоча в 2019 році Київ провів свій найбільший в історії прайдів захід, парад в Одесі, портовому місті на півдні України, став мішенню для ультраправих, які закидали учасників яйцями і атакували їх за допомогою перцевий балончиків.

Нагадаємо, ЛГБТ-військовий з Одещини публічно зізнався у своїй сексуальній орієнтації.

Дещо раніше в Одесі невідомі обклеїли листівками гомофобного змісту офіс ГО «Асоціація ЛГБТ «Ліга».

Про черговий напад на ЛГБТ-спільноту повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Поділитися