23 червня 2021 р. 17:20

Неподалік Криму росіяни обстріляли британський есмінець: у Лондоні заперечують інцидент

Неподалік Криму росіяни обстріляли британський есмінець: у Лондоні заперечують інцидент

Російські ЗМІ з посиланням на міністерство оборони держави-агресорки повідомили, що сьогодні британський есмінець HMS "Defender" начебто заглибився на 3 кілометри у "територіальні води" Росії біля окупованого нею Криму. Після попереджень сторожовий корабель Чорноморського флоту відкрив попереджувальний вогонь. Згодом літак Су-24М зкинув бомби по курсу есмінця. 

Проте у дописі в Twitter міністерство оборони Великої Британії спростувало факт обстрілу й бомбової атаки.

Отже, міноборони Великої Британії повідомило, що корабель королівських ВМС йшов територіальними водами України відповідно до норм міжнародного права. Жодних попереджувальних пострілів по есмінцю ніхто не здійснював і бомб не кидав. Також у відомстві додали, що, на їх думку, росіяни проводили артилерійські навчання у Чорному морі.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи інцидент у дописі в Twitter-акаунті МЗС, заявив, що позиція нашої держави чітка: агресивні й провокативні дії Росії у Чорному та Азовському морях, окупація й мілітаризація Криму становлять тривалу загрозу для України і її союзників. "Ми потребуємо нової якості співробітництва між Україною та союзниками з НАТО у Чорному морі", - додав очільник відомства. 


 

Нагадаємо, у Sea Breeze-2021 візьме участь рекордна кількість країн. 

Загалом таких навчань сім і три з них відбудуться біля узбережжя Одеської області.

У Військовій академії в Одесі відбувся урочистий випуск для 300 юнаків.

Українсько-американські навчання – Sea Breeze-2021 – пройдуть в акваторії Чорного моря. У них візьмуть участь 1 тисяча 750 українських військових, тисяча армійців зі США, бойові кораблі, літаки й гелікоптери. 

Збройні сили України почали збори для формування та підготовку підрозділів територіальної оборони, які будуть допомагати контролювати населенні пункти, укріплювати та охороняти державний кордон.

Військово-морські сили України повідомили адміністрації Одеського морського торгівельного порту про плани проводити бойову підготовку біля узбережжя Одеси, що можуть стати небезпечними для цивільних суден. 

Поділитися