10 жовтня 2021 р. 11:59

Міністр закордонних справ закликав не зациклюватися на ідеї LNG-терміналу в Одесі

Міністр закордонних справ закликав не зациклюватися на ідеї LNG-терміналу в Одесі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "ТСН" прокоментував можливість створення LNG-терміналу в Одесі. Відповідну інформацію оприлюднило МЗС у дописі в мережі Facebook.

LNG-термінал (англ. Liquefied Natural Gas) — поширена назва спеціальних портових споруд, призначених для зрідження (скраплення) та відправлення зрідженого природного газу (англ. LNG liquefaction plant), а також отримання та регазифіації зрідженого природного газу (англ. LNG import terminal).

Глава зовнішньополітичного відомства України повідомив про результати перемовин зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу у Львові. 

"LNG-термінал - це дуже популярна публічна, медійна тема, але є питання з проходженням танкерів через Босфор, - визнав очільник МЗС України. - Не треба зациклюватися на LNG, є інші рішення, і ми над ними працюємо".

Також сторони обговорили питання угоди між угорськими та російськими компаніями про постачання газу в обхід України через газогін "Турецький потік". Дмитро Кулеба дії нашого західного сусіда назвав "болісним ударом". І додав, що під час спілкування з Мевлютом Чавушоглу був розглянутий весь комплекс питань співробітництва Київа й Анкари в енергетичній сфері, але деталей не повідомив. Наразі йде пошук рішень в інтересах України. 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що до кінця опалювального сезону 2021-2022 року тарифи на тепло і гарячу воду для населення не будуть зростати. Про це він заявив під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві.

Керівництво комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" під час наступної сесії планує звернутися до депутатів Одеської міської ради із проханням виділити ще 120 мільйонів гривень для розрахунків з НАК "Нафтогаз України". Про це під час засідання комісії з питань планування, бюджету і фінансів 23 вересня повідомила директорка КП Ганна Позднякова. 

Турецька компанія «Aksa Enerji Uretim A.S.» висловила готовність побудувати та експлуатувати парогазову електростанцію в Ізмаїлі, призначену для електро- і теплопостачання промислових та комунальних споживачів. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної адміністрації.

Фото і відео: МЗС

Поділитися