20 липня 2021 р. 11:44

Міністр закордонних справ уточнив умови в'їзду до країн Балтії

Міністр закордонних справ уточнив умови в'їзду до країн Балтії

Літва, Латвія та Естонія дозволили громадянам України в'їзд на свою територію, таким чином виконавши рекомендації Ради Європейського Союзу. Про це у мережі Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Згодом очільник МЗС уточнив, що умови в'їзду до Литви дещо відмінні від країн-сусідок. Ті з українців, хто завершив вакцинацію, в'їжджають на територію зазначеної держави вільно, всі ж інші - з самоізоляцією.  В будь-якому разі нашим співгромадянам наполегливо радять при плануванні подорожей користуватися лише офіційною інформацією, що надає зовнішньополітичне відомство України. 

Також нещодавно свої кордони для українців відкрила Бельгія. 

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи інцидент з британським есмінцем у дописі в Twitter-акаунті МЗС, заявив, що позиція нашої держави чітка: агресивні й провокативні дії Росії у Чорному та Азовському морях, окупація й мілітаризація Криму становлять тривалу загрозу для України і її союзників. "Ми потребуємо нової якості співробітництва між Україною та союзниками з НАТО у Чорному морі", - додав очільник відомства. 

Капітан судна Avant Garde Геннадій Гаврилов, якого з 2016 року затримали на Шрі-Ланці за обвинувачення у незаконному ввозі зброї в цю країну, повернувся до Одеси. 

Про це у своєму Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

18 лютого журналістки й медійниці України висловили свою підтримку засудженим білоруським журналісткам телеканалу "Белсат" Катерині Бахваловій (Андрєєвій) та Дарії Чульцовій, яких ув’язнили на два роки за стрім з акції протесту. 21 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в спільній заяві засудили утиски журналістів у Білорусі. 

До України не пускають щеплених вакциною «Спутник V».

Експерти FRONTEX будуть працювати разом з прикордонниками на кордоні з Молдовою. Про це повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби. Співпраця з Державною прикордонною службою України (ДПСУ) здійснюється на підставі Робочої Домовленості (Working Arrangement) між Агенцією FRONTEX та ДПСУ щодо встановлення оперативного співробітництва, підписаної 11 червня 2007 року та Планів оперативного співробітництва, що підписуються кожних 3 роки (останній План підписаний на 2019 – 2021 рр.).

Прикордонники не пропустили в Україну російську акторку озвучування та дубляжу.

Під час прикордонного контролю пасажирів рейсу «Одеса — Єреван» прикордонники затримали 47-річного громадянина Вірменії .Про це повідомила пресслужба Одеського прикордонного загону.

Поділитися