08 лютого 2021 р. 14:00

Марк Твен в Одесі та велика політика: Одеса в світових ЗМІ

Марк Твен в Одесі та велика політика: Одеса в світових ЗМІ

З 1 по 8 лютого Одеса та те, що відбувається в ній неодноразово потрапляло на сторінки світових видань. 

ІзбірКом обрав та переклав для вас найцікавіші публікації. 

Міністр закордонних справ України Кулеба вітає більш тісні зв'язки із Вашингтоном. 2 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну конференцію з нещодавно призначеним держсекретарем Ентоні Блінкеном. Під час дзвінка обидві сторони підкреслили важливість зміцнення стратегічного партнерства України та США, а також підтвердили свої взаємні наміри зробити його більш прагматичним та продуманим, повідомляє EurasiaReview.

Під час розмови торкнулися питань щодо проєктів культурної дипломатії, яку підтримають обидві країни. В публікації зазначається, що пам'ятна спадщина Марка Твена про його подорож Одесою є важливою віхою в стратегічному партнерстві між Вашингтоном та Києвом. Нещодавно українські ЗМІ повідомили, що Андре Пигулевський (власник Skifian Oysters, родинного підприємства з розведення устриць та омарів) надав фінансову підтримку для встановлення пам'ятника Марку Твену і це збільшить зв'язок, що століттями існував між Вашингтоном та Одесою та створить величезні можливості для майбутніх туристичних проєктів, які можуть бути реалізовані за участі українсько-американського капіталу. 

За адміністрації президента Джо Байдена зміцнення партнерства з Україною є найважливішим пріоритетом і майбутній проєкт з будівництва пам'ятника Марку Твену привнесе значний вклад в його президентство. 

В публікації зазначається, що встановлення статуї Марка Твена в Одесі навіки буде вважатися першим кроком до інших культурних проєктів в двобічній сфері, а братерські зв'язки між Сполученими Штатами та Україною набудуть нового виміру. 

Hapag-Lloyd пропонує Україні маршрутні поїзди. З січня 2021 року компанія Hapag-Lloyd ввела три маршрутні поїзди, повідомляє Ajot.

Вони доповнюють вже існуючі внутрішні рейси з портової Одеси в основні промислові центри Харків (UAHRK), Дніпро (UADNK) та Київ (UAIEV). Залізничні перевезення забезпечуватимуть NUNIT, інтермодальна компанія ТрансІнвестСервіс (ТИС), найбільшого приватного оператора терміналів в Україні. Партнерство дозволить Hapag-Lloyd пропонувати три щотижневих маршрутних потяги, з 30-45 платформ кожен, а також використовувати склади та приміщення TIS для зберігання вантажу на місці.  

Україна - стратегічно важливий ринок у Східній Європі. Останні чотири роки він неспинно зростає. Одна з найбільших світових виробників сільськогосподарської продукції, країна посідає п'яте місце в світі за обсягами залізничних вантажних перевезень.   

«Я відчуваю, що в Нігерії є великий невикористаний потенціал». Доктор Бінай Сінгх — генеральний директор Singh Marine Management Ltd (SMM) та засновник GSR International. Мотиваційний спікер з Одеси (Україна), автор більш ніж 50 книг, має більш ніж 20-річний досвід роботи в морській індустрії. Нещодавно він заснував некомерційну організацію Global Maritime Community, що забезпечує дотримання інтересів моряків в усьому світі. У своєму інтерв'ю The Guardian він розповів про свою останню книгу «Коронавірус: можливості через негаразди та плани у відношенні Нігерії».

Зокрема торкнулися питання про книгу доктора Сінгха «Моя фантастична подорож до Одеси»: «В книзі ви розповіли, що того часу ваші однолітки кликали вас «містером Ганді», чи дотримуєтеся ви філософії Ганді?» — «Так багатьох моїх однолітків зовуть паном Ганді, оскільки він вів простий спосіб життя. Я також вірю в сутність простоти, життя, сповненої надією та позитивом. Як і він, я також вірю в дар; він допомагав нужденним не очікуючи нічого навзаєм. Він закликав народ Індії принести в країну мир та злагоду. Я дійсно дотримуюсь філософії Ганді - ставтеся до людей так, як хотіли б, щоб ставилися до вас. Якщо ти змінишся, світ зміниться разом із тобою».

Поділитися