15 березня 2021 р. 11:39

Коронавірус, туризм, благодійність і мода: Одеса в світових ЗМІ

Коронавірус, туризм, благодійність і мода: Одеса в світових ЗМІ

З 8 по 14 березня Одеса і те, що відбувається в ній неодноразово виявлялося на сторінках світових видань.

ІзбірКом вибрав і переклав для вас найцікавіші публікації.

Єврейські громади України приймають виклик COVID. В умовах розвалу системи охорони здоров'я організації Хабад в Одесі і Києві невпинно працюють, щоб забезпечити своїм членам, особливо літнім людям, кращу медичну підтримку, йдеться в матеріалі Israel Hayom.

У матеріалі наголошується, що коли коронавірус почав сіяти хаос по всьому світу, «єврейські громади, відомі своїм почуттям спільності і доброти, мобілізувалися, щоб допомогти своїм членам, зокрема людей похилого віку». Одним із прикладів такої спільності і мобілізації стала Україна: «У зв'язку з руйнуванням місцевої системи охорони здоров'я кілька спільнот відкрили власні лікарні, розподілили продукти харчування і надали медичну і фінансову допомогу». В Одесі єврейська громада прийняла серйозні заходи проти COVID, а місцева організація Хабад звела життя громади до мінімуму. Волонтери роздали тисячі продуктових наборів членам громади, єврейським школам, дитячим садам, притулкам і місцевим єврейським університету. Головний хабадський рабин Одеси рабин Авраам Вольф очолив створення тимчасового медичного центру для літніх людей за допомогою місцевого мера і співробітників адміністрації міста.

Організація перевела учнів свого інтернату в спеціально орендовані квартири і перетворила школу в коронавірусне відділення, в якому потребуючим надавалася медична та фінансова допомога.

«У той час, коли ситуація для сотень сімей погіршувалася, співтовариство мобілізувалося, і його ефективне і сердечне співробітництво набагато перевершило мої очікування», - зазначає Авраам Вольф.

Хабад також створив синагогу під відкритим небом для тих, хто хоче бути присутнім на молитвах, і зобов'язав їх використовувати маски і перевіряти температуру перед входом.

«Гордість і радість» сім'ї з Каледонії живе за кордоном: вже 15 років вони спонсорують українських сиріт. Близько 15 років тому жителі Каледонії Кам і Вільям Бюлер вирішили, що хочуть допомагати іншим людям - далеко-далеко за межами своєї сім'ї. The Journal Times розповідає, що у пари було дві дочки: одна була підлітком, а іншій на той момент було 20. У 2004 або 2005 році Кам Бюлер прочитала новину про американця, що спонсорував дітей в Україні. Вона вирішила вперше побувати в Україні, щоб перевірити дитячий будинок, розташований в Одесі. Влітку 2006 року Кам Бюлер приїхала до притулку, щоб своїми очима побачити, як там все влаштовано.

Кам Бюлер почала спонсорувати п'ятьох дітей, щомісяця переказуючи їм певну суму. Але вона не лише фінансово підтримувала їх, а й намагалася спілкуватися з усіма своїми підопічними. І хоча минуло вже багато років, діти виросли, в їх житті, як і раніше залишилося і це спілкування і регулярні дзвінки.

Як я планую поїздку бізнес-класом до Туреччини і України цієї весни. Кордони поступово починають відкриватися, тож автор цього матеріалу The Points Guy Ендрю Кунеш починає планувати свої міжнародні поїздки. Першу з них у 2021 році він намітив на квітень. Попередній план - прилетіти в Стамбул, провести там кілька днів, досліджуючи місто, а потім здати тест на COVID-19 і відправитися в Україну, ще одну країну, відкриту для американських туристів. Тут автор припускає відвідати два міста - Одесу та Київ.

Одеса стане другою зупинкою в запланованій подорожі. «Чесно кажучи, це місто, яке я найбільше хочу відвідати», - зазначає Ендрю Кунеш. Він вказує, що Одеса - третє за величиною місто України з населенням трохи більше 1 мільйона осіб. Одеса розташована прямо на березі Чорного моря, тому від неї легко дістатися до нескінченних пляжів: «Я також чув багато хорошого про міську кулінарію - безумовно, це те, що мене найбільше хвилює». Ендрю Кунеш зазначає, що між Стамбулом і Одесою літають три авіакомпанії: Turkish Airlines, Міжнародні авіалінії України і SkyUp Airlines. За його словами, SkyUp - це недорогий український перевізник, який працює в більшості великих аеропортів України. Саме він запропонував кращу ціну на рейс Стамбул - Одеса: вартість квитка починається всього від 72 доларів в одну сторону.

Ні в однієї з груп готелів, які вважає за краще автор тексту, немає готелів в Одесі, але він «зміг знайти відмінні пропозиції на hotels.com». Багато готелів в Одесі коштують менше 50 доларів за ніч, але потрібен був саме люкс: «Варіантів було багато, але я зупинився на Gagarinn Hotel». Готель розташований трохи за межами центру Одеси в Аркадії. Близькість до узбережжя стала величезним плюсом. Аркадія також відома своїми пабами і ресторанами, багато з яких пропонують майданчики на відкритому повітрі.

6 модних брендів, що належать жінкам, які потрібно знати в 2021 році. Щоб відсвяткувати Міжнародний жіночий день, видання Cosmopolitan вирішило привернути увагу до модних брендів, що належать жінкам.

Серед цих жінок виявилася уродженка Одеси.

Хто: Маша Попова (вік - комерційна таємниця), Одеса (Україна).

Що надихнуло вас на створення власного бренду: нове сильне покоління надихаючих дизайнерів-жінок.

Опишіть свою марку трьома словами: неповажний, зухвалий, сексуальний.

Що на даний момент є одним з найбільш важливих моментів вашого бізнесу: Чути, що артисти, яких я люблю (наприклад, Зара Ларссон, Ліза і Роуз з BlackPink), теж є прихильниками моєї роботи і носять мій одяг.

Що ви порадите іншим жінкам, які хочуть відкрити свою власну марку: Залишайтеся вірними собі, досліджуйте і заявляйте про нову жіночої перспективі. Не порівнюйте себе.

Поділитися