01 квітня 2021 р. 12:35

Американська зброя, протести, туризм і Барбі-українки: Одеса в світових ЗМІ

Американська зброя, протести, туризм і Барбі-українки: Одеса в світових ЗМІ

З 15 по 31 березня Одеса і те, що відбувається в ній неодноразово виявлялося на сторінках світових видань.

ІзбірКом вибрав і переклав для вас найцікавіші публікації.

США відправляють в Україну тони зброї; Росія каже, що Захід намагається «придушити» її. В одеському порту пришвартувалося вантажне судно США, яке доставило тони військової техніки та транспортних засобів збройним силам країни. Як повідомляє PressTV з посиланням на місцеві ЗМІ, корабель доставив 350 тонн військової техніки, в тому числі 35 військових вантажівок High Mobility Multipurpose Wheel Vehicle (HMMWV).

В даний час Україні передані сотні таких вантажівок. Раніше в цьому місяці Міністерство оборони США оголосило про додаткові пакети обсягом 125 млн доларів, які будуть спрямовані на навчання українських військових, обладнання та консультативну підтримку.

В цілому з 2014 року Вашингтон виділив Києву військову допомогу на суму понад 2 млрд доларів.

Україна: ультраправі активісти в Києві проводять демонстрацію на підтримку арештованого екслідера. Сотні протестуючих вийшли на вулиці столиці України Києва в суботу, відзначаючи день народження вкрай правого активіста.

Як повідомляє EuroNews, Сергій Стерненко - колишній лідер організації «Правий сектор», був засуджений минулого місяця за викрадення і побиття новообраного члена місцевої ради в 2015 році. Його засудили до семи років і трьох місяців тюремного ув'язнення, і у нього була конфіскована половина його майна.

Правозахисник Костянтин Реуцький порівняв цю ситуацію з аналогічними протестами, які мали місце сім років тому.

«Ми бачимо те ж, що і в 2014 році, - говорить він. - Це схоже на так звану «сміттєву люстрацію (коли українських політиків кидали в сміттєві баки. - Ред.). Люди вимагають реформ, але вищі керівники саботують їх і відкладають. Тому людям нема чого робити, окрім як апелювати в такій формі».

Прихильники Стерненко палили багаття, били вікна і запускали салюти, закликаючи до його звільнення.

Стерненко веде популярний канал на Youtube і має велику кількість підписників. Він брав участь в антикорупційних протестах і маршах в Одесі.

Власники бізнесу в Одесі протестують проти обмежень через COVID-19. Власники бізнесу в Одесі вийшли на вулиці в знак протесту проти посилення обмежень у зв'язку з пандемією COVID-19. Вони вимагають компенсацій і звільнення від сплати оренди, повідомляє UrduPoint з посиланням на місцеві ЗМІ.

23 березня Одеська область була оголошена «червоною» карантинною зоною. У зв'язку з цим були введені нові обмеження, які включають повне закриття торгово-розважальних центрів, кінотеатрів і ресторанів. Рішення влади було викликано різким зростанням числа зареєстрованих випадків коронавирусу.

Уряд України заявив про плани відшкодувати власникам бізнесу в «червоних» карантинних зонах 8 тисяч грн (близько 290 доларів). За повідомленням інформаційного агентства Hromadske.tv, протестуючі вважають, що цих виплат недостатньо для покриття збитків.

Киньте Європу, відвідайте Україну. З таким закликом до своїх читачів звернулося видання Times of India. Автор матеріалу називає Україну «незвіданою» країною, хоча це одне з кращих місць, щоб усамітнитися. Це дике, вишукане, барвисте, історичне місце, в якому легко можна знайти напрямок для подорожі на будь-який смак:

«Якщо вам набридли одні й ті ж напрямки, то вирушайте в дійсно цікаве місце, таке як Україна. Крім того, що ви прекрасно проведете час, ви також отримаєте підстави для хвастощів - тому що, чесно кажучи, більшість людей і не думає про візит туди».

Серед визначних пам'яток, які обов'язково потрібно відвідати в Україні, названа і Одеса: «Портове місто Одеса - відмінне місце, щоб відпочити. Одеса - це будинок для кращих вражень, які ви можете отримати в Україні. Її космополітична атмосфера ідеально підходить для відпустки. Сходіть на пляж і досліджуйте чудеса Чорного моря і, звичайно ж, насолодіться пляжними вечірками».

Руслана та Гайтана стали ляльками Барбі - ляльками, спеціально створеними для виставки Барбі в Україні. Кого із зірок Євробачення ви б хотіли бачити в ролі Барбі? Шанувальникам Руслани вже випала унікальна можливість, повідомляє Eurovisionary.

Для спеціального проєкту на виставці в Одесі Барбі перетворилася на відому українську виконавицю.

Протягом місяця 28 майстрів і майстринь зі всієї України створили добірку з 36 ляльок Барбі для проекту «Барбі: Дами України». Проект розповідає про 36 відомих українок, які протягом кількох століть залишили значний слід в історії і культурі сучасної України. У колекції представлені деякі з найвідоміших українських поетес, активісток, лікарів, а також сучасні знаменитості, у тому числі вокалістка The Hardkiss Юлія Саніна, учасниця конкурсу Євробачення 2012 року Гайтана і, звичайно ж, Руслана. Руслана принесла Україні першу перемогу на конкурсі пісні «Євробачення» в 2004 році. Талановиті майстри змогли відтворити культовий костюм Руслани «Дикі танці», натхненний традиційним гуцульським одягом. Лялька стоїть з українським прапором, загорнутим навколо її лівого зап'ястя, а в правій руці тримає мікрофон.

На жаль шанувальників Руслани, ляльки зроблені в одному екземплярі, і їх копії не будуть доступні для покупки.

Поділитися