23 липня 2020 р. 17:29

Румунія завершила облаштування поромного пункту пропуску

Румунія завершила облаштування поромного пункту пропуску

Румунська компанія NAVROM BAC SRL завершила облаштування міжнародного поромного пункту перетину румунсько-українського державного кордону між Ісакчеєю (Румунія) та Орлівкою (Україна).

Про це повідомляє пресслужба управління транспортно-комунікаційної інфраструктури Одеської ОДА.

Загальна вартість проєкту склала 6 млн 889 тис. 997 леїв, з яких вартість співфінансування Європейського Союзу - 4 млн 649 тис. 837 леїв.

Компанія детально перерахувала результати проведеної роботи - від підготовки документації до модернізації порту, облаштування будівель і службових приміщень.

У пресслужбі управління нагадали, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2019 р. №229 «Про відкриття пункту пропуску через державний кордон на території товариства з обмеженою відповідальністю "Поромний комплекс Орлівка"», було вирішено відкрити на території товариства з обмеженою відповідальністю "Поромний комплекс Орлівка" міжнародний пункт пропуску через державний кордон для поромного, морського та річкового вантажно-пасажирського сполучення з постійним режимом функціонування і цілодобовим часом роботи.

Українська частина території готова на 100%.
ТОВ "Поромний комплекс Орлівка" / Ferry complex Orlivka LTD ще у 2019 році завершені усі роботи з будівництва будівель, приміщень,

споруд, комунікацій, під'їзних шляхів і зазначені об’єкти введено в експлуатацію в порядку, встановленому чинним законодавством України.

Зараз терміни запуску цілком залежать від румунської сторони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний пункт пропуску через румуно-український державний кордон для пасажирів і вантажів на поромному сполученні «Орлівка-Ісакча» (Україна-Румунія) готовий до експлуатації. Голова Одеської  голова обласної ради Сергій Паращенко пообіцяв, що поромну переправу запустять одразу після зняття карантину. 

Тестовий перехід був зроблений ще у вересні минулого року. Тоді обидві сторони заявили, що незабаром переправа запрацює, проте запуск кожного разу зсувався. У листопаді стало відомо, що переправу не можуть запустити через бюрократичні перепони з боку руминської сторони. Потім голова Одеської ОДА Максим Куций пообіцяв, що поромна переправа запрацює до кінця 2019 року.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций підписав розпорядження про виділення коштів Департаменту економічної політики та стратегічного планування, щоб відшкодувати частину відсоткової ставки за кредитами, отриманими на розвиток бізнесу з обласного бюджету. Департамент економічної політики мав отримати від департаменту фінансів майже 260 тисяч гривень, які  мав передати ТОВ «Поромний комплекс Орлівка».

Два роки тому голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов підписав розпорядження про передачу в оренду земельної ділянки загальною площею 1,1985 га ТОВ «Поромний комплекс Орлівка». Засновниками цієї фірми є лондонська компанія «Одеон Трейд Енд Консалтинг ЛТД», дружина нинішнього заступника голови Одеської облради Юрія Дімчогло - Тетяна Дімчогло і фірма «Тігос», а кінцевими бенефіціарними власниками - Тетяна Дімчогло і В'ячеслав Чапір.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вирішив, що з 11 травня в Україні розпочнуть знімати перші обмеження і перейдуть до концепції адаптивного карантину. Кілька разів його подовжували. Вчора, 22 липня, Уряд вирішив подовжити карантин до кінця літа.

Поділитися